Emilia Heinonen ylivoimainen Hontai Shiaissa

20.10.2019Orimattilan Judoseuran viisi kilparyhmäläistä kävi ottelemassa Helsingin Hontai Shiaissa. Kilpailuun osallistui 170 ottelijaa 45 eri seurasta aina Viroa ja Venäjää myöden. Orimattilan viisi judokaa voittivat kaksi kultaista ja kolme pronssista mitalia ja seura oli kuudes mitalitilastossa.

Alle 11-vuotiaissa ottelivat Topi Silen -29,0 kg sarjassa Jimi Lepistö -37,9 kg sarjassa, molempien poikien ottaessa pronssia omassa sarjassa todella hienoilla otteluilla. 

Alle 15-vuotiaissa tytöissä sarjassa -48 kg otellut Hanne Lepistö nappasi upeilla otteluilla myös pronssisen mitalin.

Päivän urotyön teki tänä syksynä painoluokkaa ylemmäksi siirtynyt ja alle 18-vuotiaissa otteleva Emilia Heinonen, joka  ei omassa ikäluokassaan sarjassa -63 kg viihtynyt yhdessäkään ottelussa yli 15 sekuntia, kun vastustaja oli selällään, näin Heinonen nappasi ylivoimaisesti omassa ikäluokassaan kultaa. Heinonen otteli myös kahta ikäluokkaa vanhemmissa naisten -70 kg sarjassa. Tässäkään sarjassa Heinonen ei kärsinyt tappiotakaan ja kolmella upealla voitolla Heinonen tuplamestariksi. 

Painoluokan vaihto yhtä ylempään oli todella onnistunut veto, kertoo seuran päävalmentaja Akseli Halttu. Nyt aletaan olla hyvällä mallilla  ajatellen ensi kevään alle 18-vuotiaiden SM- ja PM-kilpailuja, Halttu jatkaa.