Emilia Heinonen 5.s Finnish Openissa

26.10.2019Orimattilan Judoseuran kilparyhmästä kolme kilpailijaa osallistui Turussa järjestettyyn Judon Finnish Openiin. Kilpailuun osallistui 250 kilpailijaa Suomesta ja muista naapurimaista.

Orimattilasta kilpailussa oli mukana Emilia Heinonen, Joni Ahonen ja Mahammad Majildi.

Emilia Heinonen aloitti alle 18-vuotiaiden sarjassa -63 kg, mutta sai heti vastaansa sarjan ennakkosuosikin moninkertaisen Ruotsin mestarin Ella Anderssonin, joka voittikin sarjan puhtaasti. Heinonen pääsi kuitenkin keräilyeriin Anderssonin mentyä finaaliin ja siellä kärsitty ensimmäinen tappio tiesi yhdeksättä sijaa.

Heinonen osallistui samassa painoluokassa myös ikäluokkaa vanhempiin eli alle 21-vuotiaisiin ja päivän mittaa ottelutkin paranivat. Ensin Heinonen pääsi ensimmäisen kierroksen vapaalla ja sitten vastaan tuli Viron tämän vuoden hopeatyttö Maria Jakimova. Jakimovalla ei ollut mitään sanaa Heinosen rieputuksessa ja Heinonen semifinaaliin. Semifinaalissa Keravan Tinja Keitaanniemi oli liian kova ja voittikin koko sarjan, Heinosen tiputtua pronssiotteluun. Pronssiottelussa Ruotsin tämän vuoden hopeatyttö Anja Holmgren oli hätää kärsimässä Heinosen johdettua jo wazarilla, mutta kokenut ruotsalainen kokosi itensä ja otti vaadittavan wazarin ja siihen päälle käsilukon, sekä pronssin itselleen.

Alle 21-vuotiaissa otellut Joni Ahonen -60 kg hävisi ensin Ruotsin Isac Ripsterille kahdella wazarilla ja keräilyssä Suomen Patrik Pavlov oli ipponon arvoisesti parempi.

Mahammad Majildi otteli -73 kg sarjassa ruotsalaista Erik Wretbornia vastaan ja tappio ruotsalaiselle tiesi otteluiden jäämistä tällä kertaa yhteen.

Valmentajana Orimattilasta Akseli Halttu.