Orimattilan Judoseura on valittu vuoden judoseuraksi

29.12.2019Suomen Judoliitto on valinnut Orimattilan Judoseuran vuoden 2019 judoseuraksi. 

 

Suomen Judoliitto on valinnut Orimattilan Judoseuran vuoden 2019 judoseuraksi. Perusteluissaan Suomen judoliitto kertoo:

 Orimattilan judoseuran yhteisöllisyys rakentuu vahvasti heidän järjestämiensä tapahtumien sekä matkojen ympärille. Seuratoimijoita kiitetään mm. juhlien ja illanviettojen keinoin, ja mukaan kutsutaan jäsenten koko perheet. Seura osallistaa jäsenistöään tulevan vuoden toiminnan suunnitteluun pitämällä isolla porukalla strategiapäivät.

Yhteisöllisyys-tulokulman lisäksi perusteluina vuoden seuran valinnalle Orimattilan kohdalla voidaan nostaa se, että he ovat saaneet vakiinnutettua Suomen judoon kaksi vuosittaista suurta kansainvälistä tapahtumaa, Summer Judo Rocksin ja Baltic Sea Championshipsin.

Lisäksi he säännöllisesti järjestävät kotimaisia merkkitapahtumia, kuten SM-kisat 2020, Samurai Cup 2018, PM-kisat 2014, nuorten SM 2013. Lisäksi he ovat 2016 ja 2019 järjestäneet leiritapahtuman kansainvälisen judokan johdolla (2016 Sagi Muki, 2019 Or Sasson).

Orimattilan perusteluissa sanottiin mm: ”Tämä seura järjestää Suomen parhaimmat tapahtumat ja satsaa niihin taloudellisesti ajattelematta taloudellista voittoa. Viimeisin tapahtuma Or Sasson judoleiri oli mahtava tapahtuma kesäleirin ja kilpailuiden lisäksi.”

Tämä kunnianosoitus on meille erittäin arvokas sen vuoksi, koska tänä vuonna ensimmäisen kerran judokat saivat ehdottaa vuoden judoseuraa, eli valinta tuli judokoilta, ei kabinetista, seuran puheenjohtaja Tero Rönkkö tiivistää.

Olisihan se ollut tietysti kiva saada kutsu julkistamistilaisuuteen, mutta ilmeisesti se on hävinnyt postissa, kun sitä ei koskaan tullut, Rönkkö heittää.

Kovaa työtä arvostetaan

Orimattilan Judoseura ja sen toimihenkilöt ovat suomeksi sanottuna ”paiskineet töitä” hullunlailla viimeiset 10-vuotta ja tulos on näkynyt niin urheilijoiden menestyksenä kuin järjestettyjen tapahtumien osanotossa, sekä kansainvälisyydessä, mutta hauskaa on ollut ja todella hyvässä hengessä ja porukassa.

Seura on kehittynyt viimeisen 10 vuoden yhdeksi Suomen judon kärkiseuraksi lähes joka osa-alueella. Kilpailijat napsivat mitaleita lähes joka kilpailusta ja ovat olleet vakiokävijöitä eri ikäluokkien maajoukkueissa ja arvokilpailuissa. Seuran järjestämät tapahtumat ovat kovinta luokkaa Suomessa ja Skandinaviassa, mistä kertoo sekin, että Viro ja Ruotsi, Suomen lisäksi on ottanut Baltic Sea Championships kilpailun nuorten maajoukkueiden näyttökilpailuksi ja judon kesäleiri Summer Judo Rocks on ollut Suomen kansainvälisin leiri jo useiden vuosien ajan, sekä loppuun myyty joka kerta.

Seura on järjestänyt judoleirejä, niin talvisin kuin kesäisin koko historiansa ajan, sekä judokilpailuja vuodesta 2007 vuosittain kahdesta viiteen eri tasoisille kilpailijoille. Seuran judokurssit on pyörinyt tauotta aina alkupäivistä asti ja välillä kaikkia halukkaita ei ole voitu ottaa edes mukaan runsaudenpulan vuoksi.

Toimihenkilöitä on aina riittänyt tapahtumien järjestämiseen ja välillä ”mopo lähtee käsistä” kun saman henkiset ihmiset suunnittelee tapahtumia todella nopeallakin aikataululla.

Orimattilan Judoseura kiittää toimihenkilöitä, yhteistyökumppaneita ja muita seuran toimintaan osallistuneita judon harrastajia, sekä vanhempia ja huoltajia.

JUDO ON KAIKKIEN HARRASTUS