Orimattilan Judoseurasta kolme judokaa maajoukkeeseen

1.1.2020
Orimattilan Judoseurasta kolme judokaa maajoukkeeseen

 

Orimattilan Judoseurasta on valittu kolme urheilijaa judon maajoukkueeseen vuodelle 2020. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen on valittu Lotta Vahe (-70 kg) ja Joonas Ahonen (-60 kg).

Lotta Vahe siirtyi tälle vuodelle alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ja hän antoi riittävät näytöt voittamalla Pohjoismaiden mestaruuden alle 21-vuotiaissa, sekä voittamalla hopeaa samassa ikäluokassa Ruotsin avoimissa. Vahe jatkaa siis maajoukkue uraa nyt seuraavat kolme vuotta alle 21-vuotiaiden ikäluokassa.

Joonas Ahonen, joka ottelee viimeistä vuotta alle 21-vuotiaiden ikäluokassa, antoi niinikään näytöt Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa voittamalla pronssia miesten sarjassa ja oli alle 21-vuotiaiden Ruotsin avoimissa ylivoimainen voittaen -60 kg sarjan.

Alle 18- ja 21-vuotiaiden maajoukkue vuosien jatkoksi Thomas Rönkkö siirtyy tänä vuonna alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen. Rönkkö on otellut tasaisesti koko viime vuoden, mutta loukkaantumiset ovat vaivanneet, niin keväällä kuin syksylläkin, nyt viimeisenä urheilukoulussa saatu sormivamma. Rönkkö nappasi keväällä Suomenmestaruus pronssia, Itämerenmestaruus hopeaa ja Pohjoismaiden mestaruus pronssia miesten sarjassa. Eurooppa cupissa paras sijoitus viime vuonna hänellä oli 9.s.