Joni Ahonen ja Lotta Vahe judon nuorten Suomenmestareiksi

16.2.2020
Orimattilan Judoseuran alle 18- ja alle 21-vuotiaat kilpailijat ottelivat viikonloppuna Nummelassa käydyissä alle 18-, ja alle 21-vuotiaiden suomenmestaruuskilpailuissa. Orimattilasta kilpailuun osallistui alle 18-vuotiaiden -48 kg sarjaan Hanne Lepistö, -57 kg sarjaan Tianna Hakala, -63 kg sarjaan Emilia Heinonen ja Enna Nieminen, +63 kg sarjaan Laura Hanhela.

Orimattilan Judoseura oli neljänneksi paras seura 35 seuran joukossa kahdella kullalla, kahdella hopealla ja kolmella pronssilla.

Orimattilan Judoseura nuoressa joukkueessa oli jopa viisi SM-kilpailuiden ensikertalaista. 14-vuotias Hanne Lepistö aloitti orimattilalaisten kilpailupäivän ja Lepistö otteli itsensä hienoilla otteluilla SM 4:ksi. Orimattilalaisten päivää jatkoi Enna Nieminen ottelemalla itsensä SM 9:ksi. Mitalijuhlat oli lähellä aloittaa Tianna Hakala ottelemalla itsensä jatkoajalle pronssiottelussa, mutta pieni herpaantuminen ja vastustajalle wazari, niin Hakalan sijoitus hienosti SM 5.s

Kokenut kisailija Emilia Heinonen otteli tuttuun tapaan varmalla tyylillä itsensä aina semifinaaliin asti, mutta siellä koettu tappio toi kuitenkin Heinoselle jälleen oman ikäluokan pronssia. Heinonen otteli myös ikäluokkaa vanhemmissa alle 21-vuotiaissa ja tässä kovassa luokassa myös Heinoselle SM pronssia.

Myös ensimmäisiin SM-kilpailuihin osallistunut 14-vuotias Laura Hanhela näytti tasonsa Suomen huippujen seurassa. Varmalla ottelutyylillä otellut Hanhela otti kolmella otteluvoitolla uransa ensimmäisen SM-hopean.

Alle 21-vuotiaissa Orimattilalla oli kovat luut tatamilla ja tulosta voitiin odottaa. Joni Ahonen sarjassa -60 kg näytti kaapin paikan heti kättelyssä ja otti omansa kolmella ottelu voitolla eli Suomenmestaruus Ahoselle. Velipoika Joonas otteli painoluokkaa ylempänä ja viidellä otteluvoitolla ja finaali tappiolla Ahoselle SM-hopeaa kaulaan. Vilja Malinen nappasi kolmen tytön poolissa jatkoaika ottelun jälkeen SM-pronssia.

Jo useita SM-mitaleita kaappiin kalunnut Lotta Vahe ei pettänyt tälläkään kertaa. Kolmella otteluvoitolla alle 21-vuotiaiden SM-kultaa palkintokaappiin koristeeksi.

SEURA TULOKSET:

1.Meido-Kan, H:ki    
2.Chikara, H:ki    
3.Tampereen Judo    
4.Orimattilan JS    
5.Nummelan Judo