Baltic Sea Championships oli todellinen menestys

10.3.2020Orimattilan Judoseuran viidennen kerran järjestämä Baltic Sea Championships oli todellinen menestys. 330 osallistujaa seitsemästä eri maasta ja 76:sta eri judoseurasta teki tapahtumasta ikimuistettavan. Harmillisesti maailmalla jylläävä coronavirus karsi osan osallistujista, mutta pari viikkoa myöhemmin järjestettävä kilpailu olisi todennäköisesti jouduttu perumaan kokonaan.

Todella pitkän päivän kruunasi mahtavat loppuottelut ja tiukkaakin tiukemmat väännöt. Suomalaiset ottelijat eivät päässeet helpolla tälläkään kertaa ja totusti Ranskan iso joukkue korjasi joukkuepokaalin dojonsa hyllylle ja viiden parhaan seuran listalle pääsi suomalaisista seuroista vain Helsingin Meidokan.

Orimattilan Judoseuraa vaivasivat harmilliset loukkaantumiset ja pitkät sairaslomat tatameilta eli seura pääsi todella vajaa lukuisena ottelemaan. Alle 18-vuotiaissa ottelivat vasta 14-vuotiaat Hanne Lepistö -44 kg hienosti pronssille ja Laura Hanhela otti upeilla heitoilla kultaa sarjassa U18 +70 kg.

Tianna Hakala otteli sarjassa -57 kg ilman otteluvoittoja ja Emilia Heinonen otteli itsensä -63 kg sarjassa pronssiotteluun, mutta oli tyytyminen viidenteen sijaan ja alle 21-vuotiaiden sarjassa yhdeksänneksi. Enna Nieminen sijoittui samassa alle 18-vuotiaiden sarjassa seitsemänneksi.

Alle 21-vuotiaissa otellut Vilja Malminen sijoittui yhdeksänneksi sarjassa -48 kg ja Ahosen veljekset Joni -60 kg ja Joonas -66 kg ottelivat kovalla temmolla, mutta Jonin tie katkesi ensimmäiseen otteluun ja Joonasotteli itsensä keräilyissä yhdeksänneksi.

Tuomariryhmän vastaavana toimi Suomen judon tuomarilegenda ja maailmallakin erittäin korkealle arvostettu Veli-Matti Karinkanta, joka on tällä hetkellä maailman judotuomareiden eliittiä ja matkalla tuomaroimaan Tokion Olympialaisiin.

Leiripäiväkin oli todella onnistunut. 130 urheilijaa sai hyvän leiripäivän, mutta ikävä kyllä suomalaiset oli leirilläkin vähissä, koska leiriläisistä n. 80 % oli ulkomaalaisista seuroista, no.. jokainen treenaa itselleen ja kovien kilpailujen tulostaulu on aina armoton ja saihan kilpailuista pois jääneet kivan vapaa viikonlopun ;)

Ensi vuonna kilpailu kokee mahdollisesti hiukan muutoksia ulkomaalaiseten seurojen toiveesta. Iltajuhlassa seura sai järjestelyistä erittäin hyvät pisteet ja muutamia kehitys ideoitakin löytyi. Esille tuli mm. toive alle 15-vuotiaiden sarjoista ja mainittiinpa myös vetenaarien sarjat toivelistalla.

Tämä tarkoittaa automaattisesti sitä, että kilpailut siirtyvät kaksipäiväiseksi ja mahdollinen leiripäivä siihen lisäksi.