Kevinille Eurooppa Cup otteluvoittoja Romaniasta

7.5.2016Kevin ja Thomas olivat viikonloppuna alle 18-vuotiaiden Romanian Eurooppa Cupissa.

Kevinille ensimmäisestä ottelusta shido voitto Serbian Milani Cvijicista ja toisesta ottelusta ippon voitto Unkarin tämän vuoden kolmosesta Bendeguz Bokasta. Boka on menestynyt myös Eurooppa Cupissa. Kolmanteen otteluun tuli vastaan Turkin Umut  Kalkan, joka oli vielä liian kova luu Kevinille ja Kevinille ippon tappio. Kalkan ei selviytynyt semifinaaliin, joten Kevin ottelut eivät keräilyerissä jatkuneet.

Thomas hallitsi ensimmäistä otteluaan mielin määrin, mutta heitot ei vaan lähteneet ja mattotilanteessa Moldovan Adrian Crijanvschii sai kuristuksen leualle ja Thomasin sitä tuomarille näytettyä ei tuomari ottelua keskeyttänyt ja Thomas joutui luovuttamaan. Crijanvschii ei selviytynyt semifinaaliin, joten myös Thomasin ottelut päättyivät alkueriin.

Tuomarina Romanian Eurooppa Cupissa oli Orimattilasta Jouni Kähärä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun orimattilalais tuomari oli kutsuttu Eurooppa Cupiin.

Pojat jatkavat vielä Romanian reissua leirillä ja palaavat keskiviikkona Suomeen.

Samaa aikaa Liettuassa oteltiin alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cup. Orimattilasta kisailemassa puolustusvoimien urheilukoulun palveluksessa oleva Stefan Rönkkö. Stefanin vastustaja Liettuan viime vuoden kolmonen ja Espanjan Eurooppa Cupin seitsemäs Dominykas Zaicevas. Ottelu eteni täysin Stefanin komennossa ja välillä näytti, että Stefan juoksee liettulaista kiinni hänen pakoillessaan, mutta liettualainen passasi kaikki tehdyt heittoyritykset, eikä paikkoja kunnon heitoille tullut. Tuomari katsoi lopuksi kotimaan pojan 2-1 shidoin paremmaksi ja Stefanin ottelut jäivät lyhyeen. Stefan jatkaa vielä Liueetua reissua leirin merkeissä ja ensi viikolla on jo vuorossa aikuisten SM-kilpailut Oulussa, johon Orimattilasta osallistuu Stefanin lisäksi Heidi Elonen, Henna Veijalainen. Tuomariksi Ouluun on kutsuttu Jouni ja Petteri Kähärä ja soveltuvanjudon SM-kilpailuun Joona Näkki.