Vyökoe viikolla suoritettiin jokaista väriä uusia vöitä

17.4.2017
Orimattilan Judoseuran kevät on ollut kiireistä aikaa vyökokeisiin valmistautumisessa. Vyökoe viikko pidettiin 10.-14.4 ja tummemmat vyöt graduoitiin tätä ennen.

Jokaiselta kurssilta graduoitiin judokoita tummemmilla vöillä. Alkeiskurssi vaihtoi vyönvärin keltaiseen, jatkokurssi oranssiin ja pienten ylempienvöiden kurssilla graduoitiin junioteita vihreästä siniseen vyöhön asti. Aikuisten kuntojudossa suoritettiin keltaisia ja oransseja vöitä.

Kisaryhmässä graduoitiin kaikista tummimmat vyöt kun Sara Kähärä suoritti 1.dan mustan vyön ja Joonas Ahonen 1.kyu ruskean vyön.

Alkeiskurssin vyökokeessa kyseltiin opittuja heittoja, sidontoja ja ukemit piti osata kunnolla. Tietysti sali käyttäytyminen oli pääosassa vyökokeen hyväksytysti suorittamista.

Jatkokurssin vyökokeessa piti jo osata huomattavasti enemmän jotta sai pukea uuden oranssin vyön lanteilleen. Heittojen ja sidontojen määrä tuplaantui keltaisen vyönkokeesta.

Ylempien pienten kurssilla suoritettiin niin vihreitä kuin sinisiä vöitäkin. Sinisen vyön kokeeseen vaadittiin opettamisen osaamista ja tehtiin ensimmäinen osa Nage no Katasta.

Ruskena vyön koe oli jo opettajan koe eli silloin kokelaan pitää osata opettaa kaikki esittämänsä heitot, sidonnat, lukot ja kuristukset eli lähes kaikki judossa opitut taidot.

Mustan vyönkokeessa pitääkin sitten osata kaikki judoon siihen asti opitut tiedot ja taidot. Mustan vyön kokeen vastaanotti Suomen Judoliiton graduointivaliokunta Tampereella.