Joonas Ahoselle ja Laura Hanhelalle mestaruudet Hämeenlinna Shiaissa

29.4.2017
Orimattilan Judoseuran kilparyhmästä kahdeksan judokaa oli ottelemassa viikonlopun Hämeenlinna Shiaissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut 290 kilpailijaa ymräri Suomea. Kilparyhmä toi Orimattilaan 2 kultaista, yhden hopeisen ja kaksi pronssista mitalia.

Aamupäivän kilpailut orimattilalaisista aloitti kilpailu-uraa aloitteleva Tianna Hakala, joka alla 13-vuotiaiden tyttöjen -40 kg sarjassa sai hienojen otteluiden lisäksi sai hienoa tuntumaa kovaan kisaan. Samassa ikäluokassa otellut Laura Hanhela piti jälleen pintansa, eikä antanut vastustajan yllättää, Lauralle kaksi 30 sekunnin Ippon voittoa sarjassa +52 kg.

Tyttöjen alle 15-vuotiaiden sarjoissa Orimattilaa edusti Pinja Muotka ja Emilia Heinonen sarjassa -57 kg ja Jonna Viren +63 kg. Pinjan ja Emilian päivä ei kulkenut odotetulla tavalla ja sijoituksena oli Pinja Muotkalle yhdellä voitolla neljäs ja Emilia Heinonen viides. Jonna Viren hoiti hienolla ippon voitolla itselleen hopeaa.

Alle 18-vuotiaiden sarjoissa itselleen toukokuun puolen välin PM-kisa kuntoa hiomassa olleet Joonas Ahonen ja Lisa Kurvinen kävivät Hämeenlinnassa hakemassa viime hetken ottelu tuntumaa. Lisa Kurvisen ottelut olivat ajankohtaan nähden kelvollisia ja lupaa hyvää PM-kisoja ajatellen, mutta töitä on tehtävä. Lisalle neljän tytön sarjassa pronssia. Joonas Ahonen palasi tatamille pienen ottelu tauon jälkeen ja kevään kova harjoittelu toi heti tulosta sarja voiton merkeissä. Kahdeksan ottelijan sarjassa Joonas nappasi kultaa kolmella ippon ja kahdella wazari voitolla. Joonaksen kohdalla odotukset ovat korkealla toukokuun PM-kisoissa.

Aikuisten -52 kg sarjassa pirteästi otellut Heidi Elonen oli lähellä jopa sarja voittoa, mutta otteluvoittojen ja pisteiden mentyä tasan oli Heidin tyydyttävä pronssiin kahdella ippon voitolla.