Tytöt jyräsivät Wekara Shiaissa

29.5.2017


Orimattilan Judoseuran tyttöryhmä kävi nappaamassa mitalit Vantaan Wekara Shiaissa. Neljän tytön voimin Orimattilaan lähti yksi kultainen, kaksi hopeista ja yksi pronssinen mitali. Vantaalla kisailtiin 274 ottelijan ja 35 seuran voimin. Osallistujia oli saapunut aina Virosta ja Venäjältä asti.

Kisapäivän aloitti sarjassa alle 13-vuotiaat otellut Laura Hanhela, joka osallistui poikien sarjaan, koska tyttöjä ei vastustajaksi löytynyt. Tämä ei kuitenkaan Lauraa pelottanut ja oman poolin voitto ja semifinaalin jälkeen finaaliin, missä päivän ensimmäinen tappio ja hienosti hopeaa kolmella voitolla seitsemän ottelijan sarjassa.

Muut orimattilalaistytöt ottelivat alle 15-vuotiaiden sarjoissa, joista ensimmäisenä Pukkilan Emilia Heinonen ja Orimattilan Pinja Muotka sarjassa tytöt -57 kg. Orimattilalaiset ovat hallineet tätä painoluokkaa jo pidemmän aikaa ja nytkin sarjasta kulta ja pronssi Orimattilaan. Emilia Heinonen otti kultaa neljällä otteluvoitolla ja Pinja Muotka pronssia kahdella otteluvoitolla.

Jonna Viren otteli Vantaalla sarjassa tytöt +63 kg ja kolmen tytön poolissa Jonna nappasi yhden 40 sekunnin voiton ja tällä hopeaa Orimattilaan.

Tuomarina kilpailussa Orimattilaa edusti Jouni ja Sara Kähärä