Judokat avasivat syksyn kisakauden Porvoossa

9.9.2017
Judokat avasivat kisakauden Porvoossa

Orimattilan Judoseuran kisaryhmä avasi syksyn kilpailukauden Porvoossa järjestetyssä Samurai Cupin kolmannessa osakilpailussa. Useasti Orimattilassakin järjestetty liiton valiokilpailu oli typistynyt tällä kertaa tynkäkilpailuksi ja esimerkiksi Orimattilan kisaryhmän pojat jättivät kilpailun väliin, kun ei kunnon sarjoja olisi löytynyt. Normaalisti kilpailun koko olisi ollut lähes 200 urheilijaa, mutta Porvooseen saatiin ottelemaan vain vajaa 100 kilpailijaa. Tyttöjen puolella sarjat olivat hiukan parempia ja orimattilalaisia kisassa nähtiinkin vai tyttöjen puolella.

Alle 15-vuotiaissa oteli Emilia Heinonen ja Jonna Viren. Emilia otteli sarjassa –57 kg ja voitti hienosti pronssia, mutta lähellä oli myös hopeinen mitali. Kahdella ottelu voitolla siis pronssia Orimattilaan. Jonna Viren otteli sarjassa +63 kg ja otti sieltä kovasta sarjasta hienosti pronssisen mitalin.

Alle 18-vuotiaissa otelleet Lisa Kurvinen –52 kg ja Lotta Vahe –63 kg. Lisan ottelut eivät kulkeneet odotetulla tavalla ja Lisan oli tyydyttävä sarjan kuudenteen sijaan. Lotta otteli alkuotteluissa hienosti voittaen ne kaikki ipponilla ennen otteluajan päättymistä. Semifinaalissa tuli vastaan kyseisen sarjan Suomenmestari ja Lotan tie nousi pystyyn. Lotalle hienosti kauden avauksesta pronssia.

Tuomareina Orimattilasta Porvoossa olivat Jouni ja Petteri Kähärä, sekä Joona Näkki, joka suoritti kilpailussa Suomen Judoliiton B-tuomarilisenssin.

 

Pikkujunnut Startti Cupissa

Orimattilan Judoseuran pienet aloittelevat juniorikilpailijat aloittivat myös kilpailukautensa Porvoosta. Tähänkin kilpailuun oli saatu reilu 100 kilpailijaa normaalin 200 kilpailijan sijaan, mutta sarjat olivat tasaisempia kuin vanhempien Samurai Cup kilpailussa. Mukana Orimattilan Judoseurasta oli seitsemän kilpailu-uraa aloittelevaa junioria.

Alle 11-vuotiaissa ottelivat Topi Silen joka otteli sarjassa 23.0 kg ja jo neljännessä kilpailussaan ja tällä kertaa salilla opitut heitot näkyivät myös ottelussa. Topille kahdella upealla voitolla hopeaa.

Jimi Lepistö otteli 29,6 kg sarjassa ja jäi tällä kertaa ilman voittoja. Jesper Molander sarjassa 42,0 kg, joka otteli hienosti ensimmäisessä judokilpailussaan. Jesper otti hienosti kaksi voittoa mitkä riittivät pronssiseen mitaliin. Kasper Fyhr otteli sarjassa 38.0 kg, mutta ei tällä kertaa vielä yltänyt voittoihin, vaikka viimeistä otteluaan johtikin jo kahdella wazarilla, mutta vastustajan saadessa lopuksi ipponin oli Kasperin sijoitus 5.

Alle 13-vuotiaissa poikien ja tyttöjen yhdistetyissä sarjoissa ottelivat Tianna Hakala 39.0 kg sijoittuen hienosti pronssille, Venla Molander sarjassa 44.7 kg neljänneksi ja tyttöjen sarjassa 36.6 kg Hanne Lepistö myös neljänneksi

Huoltajina mukana Jenni Hanhela, Anne-Mari Maunula ja valmentajana Laura Hanhela

 

Kisaryhmät kasvavat ja menestyvät

Seuran pienten kisaryhmä kasvaa kasvamistaan ja on jo kooltaan samankokoinen kuin isompienkin ryhmä. On hienoa, että seurassa on kolmentasoisia kisaryhmiä ja kilpailuperinne vahvassa kasvussa. Seuraavaksi alamme järjestämään omia aloittelevin junnujen kisoja Baltic Sea Championshipsin tapaan ja saadaan kisa kokemuksia myös pikkujunnuille.

Toinen ääripää on maajoukkueryhmä, jonka urheilijoita seurassa on jokaisessa ikäluokassa ensimmäisen kerran seuran historiassa. Ensi vuodeksi tavoite on pitää 6-8 urheilijaa eri ikäluokkien maajoukkueissa ja 4 näistä 1. maajoukkueissa.