Mitalijuhlaa Judon Wien Openissa Itävallassa

24.9.2017

Mitalijuhlaa Judon Wien Openissa Itävallassa

 

Orimattilan Judoseuran kilparyhmän kahdeksan kilpailijaa oli kilpailemassa kaksi päiväisessä judon Wien Openissa Itävallan Wienissä. Todella kovatasoinen kansainvälinen kilpailu oli kerännyt kilpailijoita isäntä maan lisäksi kymmenestä eri maasta mm. Italiasta, Romaniasta, Moldovasta, Sloveniasta, Tsekistä. Kilpailun kovasta tasosta kertoo se, että mukana oli useita EM-mitalisteja osallistuvista maista.Orimattilaan tuotiin kassillinen arvometallia kahden kullan ja kuuden hopeisen mitallin muodossa.

Orimattilan Judoseurasta kilpailemassa oli Stefan Rönkkö yhtä normaalia sarjaa painavammassa aikuiset -73 kg, Thomas Rönkkö sarjoissa alle 21-vuotiaat ja aikuiset -60 kg, Heidi Elonen sarjassa aikuiset -48 kg, Lotta Vahe yhtä normaalia sarjaa painavemmissa sarjoissa alle 16-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat -63 kg, Lisa Kurvinen sarjoissa alle 18- ja alle 21-vuotiaissa -52 kg, Emilia Heinonen sarjassa alle 16-vuotiaat -57 kg, Laura Hanhela sarjassa alle 12-vuotiaat +52 kg ja Jonna Viren sarjassa alle 14-vuotiaat +57 kg.

Ensimmäisen kilpailu päivän aloitti alle 16-vuotiaiden sarjoissa otelleet Lotta Vahe ja pukkilalainen Emilia Heinonen. Tyttöjen ensimmäisessä ottelussa näkyi kilpailujännitys, mutta otteluiden edetessä se hävisi nopeasti. Emilia Heinonen otteli mallikkaasti, mutta vähän aristellen ja kisapäivän lopulliseksi sijoitukseksi tuli viides sija. Lotta Vahe kärsi ensimmäisessä ottelussa sidontatappion, mutta tästä sisuuntuneena hoiti loput ottelut hienosti ipponilla ja sijoittui sarjassa hopealle. 

Alle 18-vuotiaiden sarjoissa otelleet Lisa Kurvinen ja myöskin Lotta Vahe jatkoivat päivän hyviä orimattilalais suorituksia. Lisa Kurvinen oli otteluissa pistejohdossa, mutta kokeneet vastustajat osasivat hyödyntää pisteet itselleen ennen varsinaisen otteluajan päätyttyä ja näin Lisalle neljäs sija päivän päätteeksi. Lotta Vahe aloitti tämänkin sarjan raivokkaasti, mutta kokeneempi vastustaja sai itselleen riittävät voittopisteet ja Lotalle yksi tappio ja kaksi voittoa tiesi toista hopeista mitalia kovatasoisessa sarjassa.

Alle 21-vuotiaiden sarjoissa otelleet Heidi Elonen, Lisa Kurvinen, Thomas Rönkkö joutuivat kovaan kyytiin, mutta piti hyvin pintansa. Heidin sarja kuitstui kahden ottelijan sarjaksi ja tiukkojen otteluiden jälkeen Heidi sijoittui hopealle. Lisa Kurvinen otteli tässä ikäluokassa hienosti itsensä pronssiotteluun, mutta joutui siellä taipumaan ja jäi viidenneksi. Thomas Rönkkö aloitti sarjan tulisesti ja pitkä kilpailutauko olkapääleikkauksen jälkeen ei näkynyt missään. Ensimmäisessä ottelussa nopea ippon voitto ja toisessa ottelussa johtoasemassa omaan nostoyritykseen alle jäänyt ippon tappio varmisti Thomasille hopeisen mitalin.

Aikuisten sarjoissa Stefan Rönkkö, Thomas Rönkkö ja Heidi Elonen ottelivat ensimmäisen päivän viimeiset sarjat. Heidillä kahden ottelun tiukat tappiot toivat toisen hopeisen mitalin. Thomas kuittasi alle 21-vuotiaiden sarjassa kärsityn tappion samalle Itävaltalaiselle ja kuristi ipponin arvoisesti ja hoiti kaksi muuta ottelua nopeilla ipponeilla, mikä tarkoitti kultaista mitalia. Stefan Rönkkö voitti kolme ensimmäistä ottelua ja varmisti itselleen finaalipaikan, jossa itävaltalais tuomari antoi vastustajalle helpon wazarin ja Stefanin takaa-ajo päätyi oman heittoyrityksen jälkeiseen vastustajan sidontaan ja hopeinen mitali kaulaan.

 

Toisena kilpailupäivänä vuorossa olivat pienemmät juniorit. Orimattilan Judoseuraa edustivat Laura Hanhela ja loviisalainen Jonna Viren. Laura aloitti ottelut hienosti nopealla ipponilla, mutta poolifinaalissa Laura sai jo tehdä töitä ja sen hän teki voittaen koko poolisarjan ja samalla toisen kultaisen mitalin Orimattilaan. Jonna Viren otteli upeasti myös omassa poolissaan ja vei poolin viimeistä ottelua 100-0 mutta tuomari tuomitsi Jonnan heiton vastustajalle ja protestoinnin jälkeenkin pisteet jäivät voimaan ja Jonnan oli tyydyttävä hopean sijaan pronssiseen mitaliin.

Tuomarina kilpailuun oli kutsuttu seuran tuomarivastaava Jouni Kähärä.

 

Tulokset U16 - seniorit >>>

Tulokset U10 - U14 >>>

 

Kilpailuna Wien Open oli aivan loistava kokemus. Sarjojen taso oli todella korkea ja kilpailijoita aina EM-mitalisteista lähtien. Sopii suomalaisille judoseuroille todella hyvin ja majoitus + ruoka kohtuuhintaisia. Itävallassa judo on kuitenkin astetta Suomea kovempi.

Järjestelyt toimivat yllättävän hyvin vaikka judoshiai ohjelma oli tuntematon käsite.