Judon kisaryhmä Tampereella

8.10.2017 

Judon kisaryhmä Tampereella

Orimattilan Judoseuran kilparyhmän 11- 18-vuotiaat judokat kävivät Tampereella hakemassa mitalit kotiin. Orimattilaan napattiin yksi kultainen, kaksi hopeista ja kolme pronssista mitalia. Kilpailussa oli yli 300 kilpailijaa 43 seurasta aina Ruotsia ja Viroa myöden.

Orimattilasta oli ottelemassa Jimi Lepistö sarjassa pojat alle 11-vuotiaat –30 kg, jossa Jimi sai alleen hyvän ottelun, mutta tällä kertaa se ei riittänyt jatko otteluihin. Alle 13-vuotiaissa kävi mitalin pokkaamassa Laura Hanhela, jonka sarja oli yhdistetty pojista ja tytöistä. Ainoana tyttönä Laura ei poikia kumarrellut ja kahdella ottelu voitolla upeasti oman poolin hopeaa. Alle 15-vuotiaiden sarjoissa Pukkilan Emilia Heinonen sarjassa tytöt alle 57 kg ja Jonna Viren sarjassa tytöt +63 kg. Emilia otteli jälleen upeasti ja tällä kertaa otteet riittivät pronssiseen mitaliin. Loviisassa asuva Jonna Viren hoiti mallikkaasti oman sarjansa ja kultaisen mitalin.

Alle 18-vuotiaissa vuoden tauon jälkeen tatamille palannut Joni Ahonen oli kovassa kunnossa. Sarjassa –60 kg kahdella voitolla semifinaaliin otellut Joni joutui taipumaan vasta taistelussa finaalipaikasta ja sijoitus upeasti kisatauon jälkeen pronssia. Lahdesta Orimattilan Judoseuraan siirtynyt Mahammad Majidli oli ensimmäisessä kovassa kansallisessa kilpailussaan ja otteli sarjassa alle 18-vuotiaat –73 kg. Hienoja otteita näyttänyt Mahammad sijoittui hienosti seitsemänneksi ensimmäisessä kovassa kilpailussaan. Tyttöjen sarjoissa otelleet Lotta Vahe –63 kg ja Jonna Vireen +63 kg toivat odotetusti mitalit Orimattilaan. Lotta taipui vasta viidennessä ottelussaan eli finaalissa ja voitti upeasti hopeaa, kun taas Jonna voitti sarjaa ja ikäluokkaa itseään ylempää pronssisen mitalin.