Hopeinen päivä Finnish Openissa Tampereella

21.10.2017

Orimattilan Judoseuran kilparyhmän neljä judokaa ottelivat Tampereella alle 18-vuotiaiden ja aikuisten Judon Finnish Openissa. Kilpailu oli kutistunut 139 kilpailijan kilpailuksi sitten Kouvolan kulta-aikojen, jolloin kilpailussa oli vuosittain jopa yli 500 kilpailijaa.

Kilpailun taso oli tänä vuonna kova lähes kaikissa sarjoissa, joihin oli ilmoittautunut kilpailijoita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Venäjältä ja Virosta. Taso ei kuitenkaan yllä vielä Baltic Sea Championships kilpailun tasolle, mutta toivottovasti muutaman vuoden päästä yltää, niin saadaan edes kaksi kovatasoista kilpailua Suomeen.

Orimattilalaisista alle 18-vuotiaiden sarjoissa ottelivat ensimäistä vuottaan tässä ikäluokassa otteleva Lotta Vahe -63 kg, sekä ensi vuonna alle 21-vuotiaisiin siirtyvät Joni Ahonen -60 kg ja Joonas Ahonen -66 kg. Aikuisten sarjassa kävi myrskyvaroituksen antamassa ensimmäistä vuottaan alle 21-vuotiaissa otteleva Thomas Rönkkö -60 kg. Muut kyseisten ikäluokkien kilparyhmäläiset olivat viikonlopun sairastuvalla erinäisten kolhujen takia.

Alle 18-vuotiaissa Lotta Vahe voitti alkuotteluissa Suomen Katri Ravealan ja Ruotsin Mathilda Åkerssonin ja eteni puhtaalla pelillä semifinaaliin. Semifinaalissa kaatui Ruotsin tämän vuoden mestaruuskilpailuiden hopea tyttö Agnes Eriksson puhtaasti ipponilla. Finaaliin Lotta sai jälleen vastaansa Suomen ykköstytön Katri Ravealan, joka pääsi kuristamaan Lotan ipponin arvoisesti ja Lotalle hienosti ensimäisessä Finnish Openista hopeaa. Joni Ahonen otteli vuoden kisatauon jälkeen hienosti viidenneksi. Ensimäisessä ottelussa kaatui Suonen Myrsky Alatalo, toisessa tuli Ippon tappio Viron Joonatan Ristmäelle ja keräilyssä voitto Ruotsin Pelle Mattsonista ja Viron Patrick Pavlovista tiesi paikkaa pronssiotteluun. Siellä vastaan tuli Suomen Vili Pajari, joka oli liian kova tänään ja Jonille viides sija. Joonas Ahonen otteli itsensä seitsemännelle tilalle voitettuaan ensin Ruotsin Jakob Steinbrinkin ja kärsittyään tappion Viron Daniel Varjalle tiesi se paikkaa keräilyyn. Keräilyssä Joona aloitti voitolla Suomen Artur Kanevesista ja sen jälkeen tappio Viron Deniel Nurieville.

Aikuisten sarjaan osallistunut Thomas Rönkkö otteli sarjassa -60 kg, jossa alku oli tahmea. Ensimmäisessä ottelussa tuli selkeä tappio monin kertaiselle Viron mestarille Mark Tsirkinille. Toiseen otteluun Suomen aikuisten ykkösnimeä Otto Koposta vastaan Thomas oli jo paremmin mukana ja siinä Thomasin hieno ottelun tasoittanut ippon heitto tulkittiin wazariksi ja heti perään pieni "pyllähdys" vastustajalle wazariksi tiesi se 2-1 tappiota. Kolmas ottelu oli jo selvää kauraa, Thomas vei ottelua ja ottelun puolessa välissä Thomasilta sidontaippon. Neljännessä ottelussa Thomas sai vastaansa Ruotsin Oskar Jaskarin, jonka palkintokaapista löytyy mm. kuusi Ruotsin mestaruutta. Thomas otteli todella pirteästi ja ottelun puolessa välissä wazarin tappioasemasta hieno lonkkaheitto ja ippon, sekä hopeinen mitali palkintokaappiin.

Tuomarina kilpailuun oli kutsuttu Jouni Kähärä ja valmentajana Akseli Halttu ja Stefan Rönkkö.