Sara Kähärä kilpailemassa Copa Españassa Tortosassa

12.1.2018
Orimattilan Judoseuran Sara Kähärä kilpaili Espanjan Junioreiden Copa Españassa. Kilpailu käytiin Barcelonan ja Madridin välissä olevassa kaupungissa Tortosassa.

Kilpailu on Espanjan Samurai Cup ja espanjalaiset ottelijat keräävät cupista pisteitä päästäkseen Espanjan mestaruuskilpailuhin. Sara otteli sarjassa -63 kg ja hänen sarjassaan oli 15 naista. Koko kilpailussa on 167 U21 ikäluokkaan kuuluvaa kilpailijaa.

Sara otteli ensimmäisen ottelun barcelonalaista MADI ROLDAN, Marionaa vastaan ja hienolla lonkkaheitolla Saralle ottelun puolessa välissä ippon. Toiseen otteluun tuli vastaan myöskin barcelonalainen JUAREZ LOPEZ, Cristina, mutta hän oli tällä kertaa Saraa kovempi ja ottelun puolessa välissä Lopezin terävä heitto puhui ja taululle ippon, mikä tarkoitti Saran turnauksen loppumista. Lopez eteni lopuksi aina pronssille asti.

Kilpailussa oli ensi kertaa myös suomalainen tuomari kun Orimattilan Judoseuran Jouni Kähärä oli kutsuttu kilpailuun tuomariksi. Valmentajana Saralla oli suomalaisillekin Artjärven kesäleiriltä tuttu mies Barcelonan Club Vallesin David Soriano.

Kilpailun jälkeen Sara jäi leirille Barcelonaan muutamaksi päiväksi.

Kilpailun kaaviot:

Liitteet