Orimattilaan neljä mitalia nuorten Suomen mestaruuskilpailuista

10.2.2018

Emilia Heinonen SM pronssia
Emilia Heinonen SM pronssia
Lotta Vahe SM kultaa
Lotta Vahe SM kultaa
Sara Kähärä SM kultaa
Sara Kähärä SM kultaa
Thomas Rönkkö SM hopeaa
Thomas Rönkkö SM hopeaa

Orimattilan pieni mutta pippurinen neljän judokan joukkue voitti neljä mitalia Judon nuorten Suomen mestaruukilpailusta Vantaalta. Orimattila oli neljäs koko maan mitalitilastossa.

Ensimmäisenä tulessa Orimattilan Judoseurasta oli Pukkilan lahja Suomen judolle eli tänä vuonna alle 18-vuotiaiden sarjaan siirtynyt Emilia Heinonen. Emilia otteli alle 18-vuotiaiden sarjassa -57 kg. Ensimmäisenä Emilia kohtasi sarjan ennakkosuosikin Kirkkonummen Judoseuran Frida Laxenin ja ottelu etenikin Laxenin komennossa,mutta Emilia pisti hyvin kampoihin. Ottelun puolessa välissä kirkkonummelainen pääsi yllättämään Emilian ja ippon voitto Laxenille. Toiseen otteluun tuli vastaan Tampereen Judon Milja Eronen. Erosella ei ollut juurikaan sanomista Emilian käsittelyssä ja puolentoista minuutin kohdalla Emilia löi ipponin pöytään eli semifinaali paikka varmistettu. Semifinaalissa tatamin toiseen reunaan asteli Helsingin Chikaran Ronja Miekkalehto joka oli tiputtanut painonsa yhtä sarjaa alemmas. Miekkalehto hallitsi hiukan ottelua ja voittikin sen täpärästi ipponilla Emilian jääsessä sidontaan, joten Emilialle upeasti uransa ensimmäisestä arvokilpailusta pronssinen mitali kotiin viemiseksi.

Toisena alle 18-vuotiaiden -63 kg sarjassa otteli viime vuoden Suomenmestari Lotta Vahe. Lotta aloitti ottelunsa todella vakuuttavasti ja ensimmäisenä ipponin sai kokea Chikaran Erika Vauhkonen ja seuraavana Savonlinnan Jenni Immonen, joka viihtyi Lotan kanssa tatamilla vajaan minuutin ennen kuin joitui taputtamaan kuristuksen jälkeen luovutuksen merkiksi. Semifinaaliin edennyt Lotta pisti semifinaalissa Tikkurilan Judokoiden Yada Thongsutin luovuttamaan ottulun puolessa välissä ja tie finaaliin oli hoidettu. Finaalissa vastassa oli jälleen Chikaran tuttu Erika Vauhkonen, joka selvitti oman semifinaalin jatkoajalla. Finaali oli edellisen kohtaamisen toisto ja Chikaralainen (Orimattilan ottotyttö :) ) joutui taputtamaan Lotan kuristuksessa ottelun ensimmäisellä minuutilla ja näin Lotalle toinen Suomenmestaruus peräkkäin alle 18-vuotiaiden sarjassa.

Alle 21-vuotiaissa sarjassa -60 kg otellut Thomas Rönkkö ei vastustajia kumarrellut. Ensimmäisen ottelun Pieksämäen Pikadon Eerik Karjalainen luovutti, toisen ottelun Thomas vei Tikkurilan Judokoiden Patrik Pavlovia 6 sekunnissa, eikä kolmaskaan ottelu kestänyt kuin reilu minuutin kun Vantaan Jukaran Erik Pulkka oli selätetty ipponin arvoisesti. Semifinaalissa vastaan käveli Vantaan Jukaran Hussein Al-Hajem, joka koki ilmavan uranage lennon 30 sekunnin kohdalla ja Thomas finaaliin. Finaalissa tuli sitten vastaan ensimmäinen kunnon vastus. Aikoinaan Orimattilan Judoseuraakin edustanut Luukas Saha, nyt Riihimäen kirjoilla antoi Thomasille vastusta. Alku oli Thomasin hallintaa, mutta sitten kokenut Luukas löi isomman vaihteen silmään ja meni vasemmalta ohi. Kaksi wazaria tauluun ja Thomasille upeasti Suomenmestaruus hopeaa.

Alle 21-vuotiaiden naisten -70 kg sarjassa otellut Sara Kähärä hoti itselleen Suomenmestaruuden kahdella voitolla. Ensimmäinen ottelu eteni Saran komennossa ja wazarin turvin Saralle voitto Porvoon Shirokawan Salma Yousefista. Toinen ottelu eteni Saran täydellisessä komennossa ja kolmen minuutin kohdalla taulussa oli wazari ja ippon, sekä Sarallla Suomenmestaruus-