Päijät-Hämeen Judolle nuorten joukkue Suomen mestaruus

11.2.2018

Nuorten judon Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin Vantaalla ja yksilökilpailun jälkeen oteltiin joukkuemestaruudesta. Joukkuekilpailuun osallistui Päijät-Hämeen Judo lisäksi kahdeksan joukkuetta: Keravan Bodonos, Pohjoisesta Tuulee, Vantaan Jukara, Kirkkonummen Judoseura, Helsingin Chikara, Helsingin Meidokan, Nummelan Judo ja Tikkurilan Judokat.

Päijät-Hämeen Judon joukkue koostui U18- ja U21-ikäluokan judokoista, jotka harjoittelevat Lahden alueella ja ovat PH-Judon jäseniä.

Päijät-Hämeen Judo arvottiin A-lohkoon Helsingin MeidoKanin, Tikkurilan Judokoiden, Kirkkonummen Judoseuran ja Kervan Bodonoksen kanssa. Ensimmäisenä PH-Judo kohtasi Keravan Bodonoksen ja tiukan ottelu rupeaman jälkeen tulostaulu näytti 3-3 ja jouduttiin arpomaan lisäottelu, jonka PH-Judo hoiti mallikkaasti ja voitto Keravast 4-3.

Seuraavana vastassa oli Helsingin Meidokan ja tämän ottelusarjan PH-Judo vei 4-2. Kolmanteen otteluun vastaan piti tulla KIrkkonummen Judoseura, mutta loukkaantumisien takia Kirkkonummi joutui jättämään leikin kesken. Lonkon viimeiseen otteluusarjaan tatamin laitaan saapui Tikkurilan Judokat, jonka PH-Judo murskasi 6-0 ja eteni puhtaalla pelillä finaaliin, johon vastaan tuli B-lohkon voittaja Nummelan Judo.

Finaali olikin sitten Päijät-Hämeen Judon näytöstä. Ensimmäisen ottelun sarjassa -57 kg voitti Susanna Sundberg ipponilla, kuten seuraavan -60 kg otellut Thomas Rönkkö. Kolmas ottelu jatkui samaan malliin Santeri Hakkaraisen voitolla ja PH-Judo oli jo kolmen ottelun jälkeen 3-0 johdolla. Neljäs ottelu Ph-Judon Zico Aziz joutui Nummelan EM-mitalisti Oskari Mäkisen kynsiin aloittaen ottelun todella räväkästi, mutta kun Mäkinen sai paikan hän myös sen käytti ja Nummela kavensi 1-3. Ja kun loput ottelut Noora Nykäsen ja Markus Pyykön johdolla meni PH-Judolle, niin Suomen mestaruus oli tosi asia.

Tulokset:

1. Päijät-Hämeen Judo

2. Nummelan Judo

3. Helsingin Chikara

4. Keravan Bodonos

Päijät-Hämeen Judon joukkue:

-57 kg Susanna Sundberg - Hontai Helsinki

-60 kg Thomas Rönkkö - Orimattilan Judoseura

-66 kg Santeri Hakkarainen - Jyväskylän Jigotai

+57 kg Noora Nykänen - Holjutai Hollola, Sara Kähärä - Orimattilan Judoseura

-81 kg Miska Pyykkö, Zico Aziz Lahden Judoseura

+81 kg Timo Heiskanen, Markus Pyykkö - Lahden Judoseura

Valmentajat:

Mika Mukkula Holjutai Hollola

Sanna Pyykönen - Lahden Judoseura

Akseli Halttu - Orimattilan Judoseura

Joukkueenjohtaja:

Tero Rönkkö - Orimattilan Judoseura