Thomas Rönkkö jäi alkueriin Italian Eurooppa Cupissa

7.4.2018Thomas Rönkkö jäi alkueriin Italian Eurooppa Cupissa

Orimattilan Judoseuran Thomas Rönkkö otteli Italian Liganon alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cupissa. Thomasin sarjassa -60 kg otteli 57 kilpailijaa ja koko kilpailussa ennätysmäiset 606 ottelijaa 56 eri maasta.

Thomas aloitti kilpailunsa Armienian Erik Harutyunyania vastaan ennakkoluulottomasti ja hallitsikin täysin ottelua aina viimeiselle minuutille asti ennen kuin lähti hakemaan ratkaisua khabarelli nostolla ja nosto lähtikin upeasti, mutta heiton lopussa vastustaja sai blokattua heiton itselleen ja pisteet armenialaiselle. Harutyunyan kärsi seuraavassa ottelussaan tappion Itävallan Marvin Pumille, joka jäi Thomasin taakse Wienin kisassa eli Thomasin otteut jäivät alkukierrokselle.

"Tein kaulusotteesta kaiken minkä pystyin vaikka kaveri roikkui kokoajan. Kaveri sai mun niskakahvan valutettua kaulusotteeksi, enkä päässyt oikein tekemään suoritteita. Kahva olisi pitänyt saada pidettyä ja siitä suoritteet. Jatkossa pitää kahva pysyä ja silloin homma toimii" kertoi Thomas tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Thomas jää Italiaan vielä keskiviikkoon kestävälle leirille ja josta suoraan Israeliin harjoittelemaan kahdeksi viikoksi kohti toukokuun SM- ja PM-kilpailuita, sekä kevään ja kesän Eurooppa Cupeja.

Lepistön sisarukset Kuopion Sakura Shiaissa

Hanne ja Jimi Lepistö kävivät ottelemassa Kuopio Sakura Shiaissa. Hanne joutui ottelemaan osallistuja pulan takia kovassa poikien sarjassa ja vastus oli vielä liian kovaa, mutta mahtavaa ottelukokemusta Hannelle. Pikkuveli Jimi kunnostautui tuplapoolin alkuotteluissa sijoituttuaan poolin kakkoseksi ja siitä semifinaaliin. Semifinaalissa tiukka tappio ja pronssinen mitali kaulaan.