Tukholman Judo Eventistä neljä mitalia

19.6.2018

Tukholman Judo Event kilpailuista neljä mitalia

 

Orimattilan Judoseuran judokoita osallistui viikonloppuna Tukholma Judo event kilpailuun. Kovatasoinen kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa ja kilpailuun osallistui yli 300 ottelijaa. Orimattilan Judoseurasta kilpailussa mukana oli neljä kilpailijaa, jotka voittivat yhden kultaisen, kaksi hopeista ja yhden pronssisen mitalin.

Pukkilalainen Emilia Heinonen otteli sarjassa alle 18-vuotiaat -57 kg ja ikäluokkaa ylempänä alle 21-vuotiaissa myös samassa painoluokassa. Luhtikyläläinen  Laura Hanhela otteli sarjassa alle 13-vuotiaat ja alle 13-vuotiaiden avoimessa sarjassa. Nastolalaiset Jesper ja Venla Molander osallistuivat ensimäiseen turnaukseen kotimaan ulkopuolella ja lähtivät hakemaan kilpailusta kovia otteluita ja kokemusta. Jesper otteli sarjassa alle 13-vuotiaat -46 kg ja Venla alle 15-vuotiaat -48 kg.

Jesper Molanderin alkulohkossa oli neljä kilpailijaa ja Jesper aloitti ottelut tappiolla, mutta seuraavaan otteluun hän valmistautui hyvin ja johti ottelua wasarilla, kunnes vastustaja sai vähän ennen loppua ipponin, mikä päätti ottelun. Jesperin sijoitus lopulta neljäs. Venla Molander otteli myös ennakkoluulomattomasti ensimmäisessä ulkomaan turnauksessaan. Kokemus ei vielä riittänyt mitaleille, mutta neljän hyvän ottelun jälkeen Venlan sijoitus viides.

Laura Hanhela haki kotimaan hyvän menestyksen lisäksi kansainvälistä menestystä. Useita kansainvälisiä mitaleita Orimattilaan tuonut Hanhela ei pettänyt odotuksia Tukholmassakaan, tuloksena oman sarjan voitto kahdella ippon voitolla ja ikäluokkaa vanhemista upeasti hopeaa myöskin kahdella ippon voitolla. Tämän vuoden SM pronssityttö Emilia Heinonen haki myös jatkoa menestykselle ja kevät kauden päätöstä hyvin menneelle kilpailukaudelle. Omasta ikäluokasta kotiin tuomisena pronssinen mitali kahdella ippon voitolla ja ikäluokkaa vanhemmista hopeinen mitali myöskin kahdella ippon voitolla.

Kilpailijat jäivät vielä Tukholmaan leireilemään aina keskiviikkoon asti. Leirillä valmentajana oli mm. Marcus Nyman, joka on judon Rion olympialaisten 5.s ja Euroopan mestaruusmitaleita Nymanilla on joka väriä 2010-luvulta.

Samalla huoltoporukka mainosti seuran omaa kansainvälistä Judokilpailua Baltic Sea Championshipsiä ja mainospaidat jopa revittiin käsistä. Nyt BSC-kilpailu näkyy jopa New Yorkissa asti