Samurai Cup avasi Orimattilan judosyksyn

10.9.2018Samurai Cup avasi Orimattilan judosyksyn

 

Orimattilan Judoseura järjesti syksyn ensimmäisen kotimaisen judokilpailun. Samurai Cupin toinen osakilpailu järjestettiin Orimattilan urheilutalolla lauantaina 8.9.2018. Kilpailun lisäksi 9.9. pidettiin syksyn ensimmäinen maajoukkueleiritys myös urheilutalolla. Kilpailuun ilmoittautui lähes 140 kotimaista huippujudokaa alle 15-21-vuotiaiden ja aikuisten ikäluokista. Kilpailun jälkeiselle leirillekin jäi yli 60 ottelijaa, jotka saatiin kaikki hienosti majoitettua Orimattilan omaan laajennettuun Hotelli Telttaan.

Orimattilan Judoseuran omat kilpailijat kärsivät niin syysflunssasta kuin loukkaantumisista, sekä osalla kilparyhmäläisiä oli kisapäivänä ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen mikä vei mahdollisuuden osallistua omiin kotikisoihin. Tatamilla nähtiin siis vain kotiseurasta kaksi kilpailijaa, jota osallistuivat molemmat kahteen sarjaan.

Emilia Heinonen otteli sarjassa -57 kg niin alle 18-vuotiaissa kuin alle 21-vuotiaissakin. Alle 18-vuotiaiden otteluissa Emilia sijoittui hopealle, mutta kun vastustajana oli alle 15-vuotiaissa otteleva liiton valmentajalta otteluluvan saanut "alaikäinen" eikä hän voinut kerätä cup pisteitä, merkattiin Emilialle cup pisteet. Alle 21-vuotiaissa Emilialle ei Orimattilaan löytynyt vastusta ja joten Emilialle kumarrus voitto.

Alle 21-vuotiaiden ja aikuisten -73 kg sarjassa otellut räväkkä Mahammad Majildi otteli ennakkoluulottomasti molemmissa sarjoissa, mutta ei vielä tällä kertaa voittoihin yltänyt. Mahammadin sijoitukset alle 21-vuotiaissa viides ja aikuisten sarjassa neljäs.

Tuomareina kilpailussa Orimattilasta oli Sara ja Jouni Kähärä

Seuraavan kerran kilparyhmä nähdään syyskuun lopulla Ruotsin avoimissa.