Seuran strategiapäivät pidettiin Pietarissa

22.10.2018


Seuran strategiapäivät Pietarissa

 

Orimattilan Judoseuran strategiapäivät pidettiin tänä vuonna Venäjän Pietarissa 19.-21.10.2018. Strategiapäivien tarkoitus on päivittää seuran nykytila, käydä läpi kehitysmahdollisuudet, sekä tehdä ja päivittää pitkäaikaissuunnitelmaa.

Tänä vuonna strategiapäivät painoittuivat seuran järjestämiin tapahtumiin ja niiden järjestämiseen. Seuran päätapahtumaksi valikoitui Itämeren mestaruuskilpailut - Baltic Sea Championships ja toisena suurtapahtumana Summer Judo Rocks kesäleiri, joita tullaan jatkossakin kehittämään. Itämeren mestaruuskilpailuiden kehittämiseen sitouduttiin seuraavat viisi vuotta ja sen jälkeen tapahtuma käydään läpi vuosittain tulevilla strategiapäivillä. Summer Judo Rocks kesäleiriä sitouduttiin kehittämään vuosi kerrallaan ja tapahtuman järjestäminen käydään läpi vuosittain. Seuran järjestämät muut tapahtumat käydään läpi vuosittain seuran vuosikokouksessa ja niitä järjestetään aina tilanteen mukaan.

Päivittäistoiminnan osalta otettiin esiin salisääntöjen päivittäminen erityisesti kiusaamisen ja kielenkäytön osalta, näihin seura tulee puuttumaan jatkossakin nollatoleranssilla ja niistä tullaan käymään keskusteluita. Judokurssien järjestämiseen tehdään parannuksia ja toimintaa kehitetään entisestään. Nykyisiä ja uusia ohjaajia koulutetaan tarpeen mukaan, niin omissa koulutuksissa, kuin liitonkin ohjaajakoulutuksissa. Nuorille ohjaajille tullaan antamaan enemmän vastuuta ja pyritään enemmän oma-aloitteellisuuteen.

Orimattilan Judoseura tulee jatkossa keskittymään ensisijaisesti omaan toimintaansa ja tekemiseen paikallisesti. Jatkossa oman seuran kehittäminen on priorisoitu ensimmäiseksi. Seuran toimihenkilöt olivat erittäin tyytyväisiä tämänhetken seuran toimintaan ja aina löytyy parannettavaa ja kehitettävää, paikalleen ei voi jäädä tai tapahtumat ja seura eivät menesty millään osa-alueella.

Strategiapäivillä päästiin tutustumaan myös Pietarin historiallisiin kohteisiin, joita riitti nähtäväksi ja ihmeteltäväksi mahtavan oppaan avustuksella. Pietarissa tavattiin myös seuran pitkäaikainen ystävä ja ystävyysseuran Favorit Vyborgin johtaja Boris Kuznetcov, joka oli tullut Viipurista tapaamiseen. Samalla käytiin myös tutustumassa paikalliseen Sambo-tapahtumaan.