Vuosittainen OOP-kurssi viikonloppuna Orimattilassa

10.11.2018

Vuosittainen OOP-koulutus viikonloppuna Orimattilassa

 

Orimattilan Judoseura järjesti jälleen tänä syksynä Suomen Judoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK) I tason oppimisen ja opettamisen perustaidot judossa -koulutuksen . Koulutus on judokan toinen ns pakollinen kurssi kohti mustaa vyötä. Ensimmäinen judokan kurssi on Judon perusteet -koulutus.

Koulutukseen osallistui 10 kurssi-iässä olevaa judokaa omasta seurasta ja ympäri lähialuetta.

OOP-koulutuksessa opitaan perusasioita oppimisesta ja opettamisesta. Asiat käydään läpi judon oppimisen ja opettamisen näkökulmasta. Tekniikoiden opettamista tutkitaan opetuksen osittamisen näkökulmasta edeten helposta vaikeampaan. Judokat suunnittelevat ja toteuttavat opetustuokioita koulutusryhmälle. Opetustuokioita opetellaan arvioimaan ja antamaan palautetta. Opettamisen ja oppimisen teorian lisäksi koulutuksessa tehdään oma judokoulutuspolku. Lisäksi tehdään katsaus Judoliiton asioihin sekä perehdytään ADT–asioihin.

Koulutus on kaksi päiväinen ja oppitunteja oppilaille kertyy viikonlopun aikana 15.

Kouluttajina viikonlopun aikana toimii judoliiton alue- ja seuran pääkouluttaja Pasi Blom 2.dan ja seurakouluttaja Jouni Kähärä 1.dan.

Orimattilan Judoseura on jakanut judokoulutukset keväälle ja syksylle. Keväisin käydään Judon perusteet- koulutus ja syksyisin Oppimisen ja opettamisen perusteet- koulutus. Seuran omien tarpeiden mukaan seurassa järjestetään myös Tuomarikoulutusta, Peruskurssiohjaaja- koulutusta, sekä muita Suomen Judoliiton ja alueen 1- 2-tason koulutuksia.