Thomas Rönkkö 7.s kovatasoisessa Matsumae Cupissa Tanskassa

17.2.2019Thomas Rönkkö 7.s kovatasoisessa Matsumae Cupissa Tanskassa

 

Orimattilan Judooseuran Thomas Rönkkö otteli viikonloppuna Tanskan Vejlessä käydyssä Matsumae Cupissa (Danish Open), jossa lähes 600 ottelijaa yli 20 eri maasta ottivat toisistaan mittaa. Matsumae Cupin kovuus tulee esille siinä, että se on ainoita Pohjoismaissa käytyjä kilpailuja, mihin kovat japanilaiset judokat ottavat osaa.

Thomas aloitti ottelut lauantaina aikuisten sarjassa -66 kg eli hän otteli jälleen yhtä normaalia painoluokkaansa ylempänä. Lauantain ottelut olivat lämmittelyä sunnuntain alle 21-vuotiaiden sarjaa varten. Ensimmäiseen otteluun vastaan tuli Hollannin Tycho Muhlack, joka vei ottelun vain wazarin turvin. Rönkön tie jatkui keräilyerissä ja vastassa tuttu tanskalainen Jens Bohn jonka kanssa Rönkkö on otellut tasaisia otteluita. Tanskalaiselle vain tiukka wazarin voitto.

Sunnuntaina olikin sitten oman ikäluokan ottelut. Tanskalainen kisa-arpa heitti Rönkölle ensimmäisen kierroksen vapaalla ja toisen kierroksen otteluun tuli vastaan Tsekin David Atanek, joka tiedettiin kovaksi luuksi, koska hän vei lauantain ottelussa Rönkön voittaneen hollantilaisen Tycho Muhlackin selvin luvuin. Rönkkö lähti siis altavastaajana, mutta se ei tahtia haitannut vaan Tsekin oli tunnustettava tappionsa jo ottelun puolessa välissä kahden wazarin tappiolla. Kolmannen kierroksen otteluun vastaan saatiin jostain kumman syystä jälleen Hollannin Tycho Muhlack, joka toisen kerran viikonlopun aikana vei tiukan voiton Rönköstä ja eteni semifinaaliin ja Rönkkö keräilyyn.

Keräilyssä Tsekin Simek Daniel ehti olla tatamilla vain puolisen minuuttia kun poistui kahden wazarin tappion kärsineenä matolta ja Rönkkö jatkoi kohti pronssiottelua. Taisteluun paikasta pronssiotteluun vastaan asettui jo toisen kerran viikonlopun aikana  kohdattu Tsekin David Atanek, joka jo alkuerissä kahdella wazarilla hoidettiin. Ottelu ei ehtinyt vanheta kauaakaan, kun tsekkiläinen pääsi työntämään Rönkön jalkakoukulla maton pintaan ja näin todella kovatasoisesta kansainvälisestä kilpailusta hienosti seitsemäs sija.