Lotta Vahelle pronssia Turkin Eurooppa Cupissa

3.3.2019

Lotta Vahelle pronssia Turkin Eurooppa Cupissa

 

Orimattilan Judoseuran Lotta Vahe voitti viikonloppuna pronssia Turkin Antalyassa järjestetyissä alle 18-vuotiaiden Eurooppa Cupissa. Lotta otteli sarjassa -70 kg.

Kilpailuun osallistui lähes 500 kilpailijaa aina Austraaliaa myöden. 

Vahe aloitti ottelut vapaalla kierroksella ja pääsi arvonnassa suoraan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella tuli vastaan tämän vuoden Turkinmestari Seydanur Aydin, joka oli täysin vastaantulija Vahen käsittelyssä ja ottelu olikin ohi jo puolentoista minuutin kohdalla, kun Vahe sai hyvän ipponin arvoisen kuristuksen.

Kolmannella kierroksella  vastassa oli jälleen turkkilainen, mutta nyt tämän vuoden pronssityttö Serdem Daharli. Daharli oli myös pulassa Vaheen kanssa, mutta ottelut eivät ole ohi ennen kuin pisteet on jaettu. Vaheelle pieni nukahtaminen ottelun kolmannella minuutilla, turkkilainen oivalsi tämän ja ippon voitto hienolla käsivarsiheitolla ja Daharli poolifinaaliin eli Vahe keräilyeriin.

Keräilyerissä ensimmäisenä vastassa oli Kazakhstanin Diana Telbayeva, joka jaksoi Vaheen kyydissä vain reilun puoli minuuttia, kun makasi hän tatamin pinnassa Vaheen ippon heiton jälkeen. Toisena keräilyssä Vahe otteli jälleen isäntämaan ottelijaa vastaan. Seyda Nur Cicek ei ehtinyt otteluun mukaan alkuukaan, kun Vahe löi hienoilla heitoilla puolessa minuutissa tauluun wazarin ja lopuksi ipponin, mikä tarkoitti paikkaa pronssiottelussa.

Pronssiotteluun toiselle puolelle tatamia käveli australialainen Maria Swan. Vahva moninkertainen Oceaninmestari oli pyöritellyt vastustajia koko päivän, mutta nyt vahvuus ei riittänyt Suomenmestaria vastaan vaan ottelun puolessa välissä Vaheen lonkka kävi ja Swan sai tyytyä viidenteen sijaan kun taas Vahe otti itselleen ensimmäisen Eurooppa Cup mitalin - pronssisen väriltään.

Turkin Eurooppa Cup kilpailun tekniikasta vastasi jälleen tuttuun tapaan Orimattilan Judoseuran Tero Partanen, joka oli kutsuttu Euroopan Judoliiton IT-vastaavaksi ja hoiti koko kilpailun IT-järjestelmät. Partanen sai kovasti kehuja, niin Euroopan judo liitolta kuin järjestävältä taholta.

Niin Vahe kuin Partanen nähdään ensi viikonloppuna Orimattilassa Baltic Sea Championships kilpailussa.