Judon Seuravalmentajien tekniikkakoulutus

21.3.2019

Pasi Blom Orimattilan Judoseura ja Sanna Pyykönen Lahden Judoseura (kuva:SjuL)
Pasi Blom Orimattilan Judoseura ja Sanna Pyykönen Lahden Judoseura (kuva:SjuL)

Orimattilan Judoseuran pääkouluttaja ja graduoitsija Pasi Blom oli Suomen Judoliiton, Suomen Dan-Kollegion ja Judovalmentajakerhon järjestämällä Seuravalmentajien tekniikkakoulutuksessa Varalassa. Koulutuksessa Blom päivitti itselleen kouluttaja- ja graduointi oikeudet.

Koulutuksen aikana käytiin läpi "Miten opetat judotekniikkaa - mitä taitoja vaaditaan ja miten niitä harjoitellaan? Mistä aloitetaan junioreiden kanssa ja miten edetään edistyneempien kanssa?” mm. näihin kysymyksiin koulutus antoi vastauksia ja koulutuksesta vastasivat kansainväliset kouluttajat englantilainen Jane Bridge (8. dan) ja ruotsalainen Ann Löf (6.dan)

Jane Bridge on kaikkien aikojen ensimmäinen judon naisten maailmanmestari, laajalti arvostettu tekniikkataituri ja EJU:n tekniikkakouluttaja sekä 2018 IJF:n Hall of Fameen nostettu jäsen. Ann Löf on Tukholmalaisen IK Södran pitkäaikainen judo-opettaja. Annin junioriopetuksessa seurasta on tasaisesti noussut useita kansainvälisen tason judokoita mm. 4 EM/MM mitalistia ja kolme olympiaurheilijaa.