Neljä mitalia Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista Ruotsista

16.5.2017

Orimattilan JS joukkue
Orimattilan JS joukkue
Joonas Ahonen kultaa
Joonas Ahonen kultaa
Kevin Rönkkö kultaa
Kevin Rönkkö kultaa
Lotta Vahe pronssia
Lotta Vahe pronssia
Stefan Rönkkö pronssia
Stefan Rönkkö pronssia

Orimattilan Judoseuran kilparyhmä voitti neljä mitalia Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista Ruotsin Trollhättanista. Kilpailuissa oli mukana 565 kilpailijaa kaikista pohjoismaista.

Suomen joukkue keräsi 9 kultaista 9 hopeista ja 14 pronssista mitalia, joista Orimattilaan lähti 2 kultaista ja 2 pronssista mitalia Orimattilan ollen toiseksi paras suomalais seura heti Helsingin Meidokanin jälkeen (2 / 3 / 1). Kultaa Orimattilaan napsivat suvereeneilla otteilla Joonas Ahonen sarjassa alle 18-vuotiaat -60 kg ja Kevin Rönkkö alle 21-vuotiaat -55 kg.

Joonas Ahonen voitti kaikki 4 otteluaan selvällä hallinnalla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Norjan Hans Leo Haradsen, joka viihtyi Joonaksen seurassa vain yhden aloituksen eli 9 sekuntia ja löysi itsensä selältään. Toiseen otteluun vastaan käveli Ruotsin Wilmer Johansson jota Joonas rökitti 4:n wazarin verran ja ainoastaan otteluaika pelasti ruotsalaisen pahemmalta nöyryytykseltä.Semifinaaliin Joonas sai vastaansa Ruotsin Martin Kazarian, joka tiedettiin kovaksi luuksi jo etukäteen ja hänelle povattiin finaali paikkaa. Joonas läähti otteluun varovaisesti tunnustellen ja kun päätä pitempää ruotsalaista ei saatu selälleen, vaihdettiin taktiikkaa ja alettiin keräämään ruotsalaiselle varoituksia, eikä kauaakaan kun ruotsalaisen varoitustli oli täynnä ja Joonas finaaliin. Finaalissa tatamin toiselle puolelle asteli Vantaan Robin Pajunen. Pajunen tiedettiin vahvaksi ja tekniseksi ottelijaksi ja Joonakselle asetettiin heti alusta lähtien varovainen taktiikka, missä lähdettiin tekemään vain omia suorituksia ja aktiivisuudella keräämään vastustajalle varoituisia. Pajusen varoitustili täyttyikin yllättävän nopeasti ja Joonaksesta kruunattiin POHJOISMAIDEN MESTARI 2017.

Kevin Rönkkö toi hänelle jo toisen peräkkäisen Pohjoismaiden mestaruus mitalin Orimattilaan sarjassa U21 -55 kg. Ensimmäisessä ottelussa Kevin sai vastaansa Ruotsin Sebastian Ellhultin. Ruotsalainen taputti kuristuksen merkiksi ottelun puolessa välissä, mutta tuomarit poistivat ipponin taululta jostakin kumman syystä ja ottelu jatkui. Näin siis Kevinin oli paukuteltava wazareita tauluun ja sen hän tekikin, kuudesta wazarista ruotsalais tuomarit suostuivat laittamaan kolme tauluun. Seuraava ottelu jatkui samanlaisena, Kevin paukutteli heittoja, mutta pisteitä ei näkynyt, lopputulos Kevinillä kolme wazaria taulussa ja paikka semifinaaliin puhtaalla pelillä. Semarissa vastaan käveli Islannin pitkä ja kova viikinki Alexander Heidarsson, oka oli finaalissa ikäluokkaa alemmassa sarjassa. Kevin paukutteli tauluun kaksi wazaria ja lähti odottelemaan finaalien alkua. Finaalissa tatamin toiselle puolelle asteli Ruotsin Eurooppa Cup edustaja Emil Henriksson. Ottelu eteni täysin Kevinin otteissa ja ottelun puolessa välissä Kevinin jalkakoukku upposi ja ruotsalainen selälleen ja Kevin uusi POHJOISMAIDEN MESTARUUDEN.

Pronssia Orimattilaan toi alle 18-vuotiaiden -57 kg sarjassa ensimmäistä vuotta ja ensimmäisissä PM-kilpailuissaan otellut Lotta Vahe. Lotan arpaonni ei ollut suotuisa ja ensimmäiseen otteluun tuli vastaan finaaliin asti tiensä raivannut Ruotsin Linn Stenberg. Stenberg kuittasi ottelun puolessa välissä ja vei ottelun nimiinsä. Lotan tie jatkoi keräilyssä ja sisuuntunut orimattilalainen näytti epäilijöille missä mennään. Ensin kaatui Ruotsin Matilda Hellenborg 5 sekunnissa ja seuraavana Ruotsin Liv Johansson 55 sekunnissa ja näin tie oli hoidettu puhtaaksi pronssi otteluun. Pronssi ottelussa vastaan tuli tuttu Ronja Miekkalehto joka kesti Lotan kyydissä puolet otteluajasta ja Lotalle POHJOISMAIDEN MESTARUUS pronssia.

Aikuisten sarjaan Orimattilasta osallistui miesten -66 kg sarjaan Stefan Rönkkö. Stefan on siirtynyt aikuisten ikäluokkaan vuoden alusta ja ottelut ovat olleet todella näyttäviä. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Ruotsin Rasul Rezae. Kovaksi tiedetty ruotsalainen pisti kovasti kampoihin mutta jäi jalkoihin ja Stefanille wazari voitto kovasta ruotsalaisesta. Toiseen otteluun tuli tatamilla vastaan Ruotsin ykköstykki Abu Ramadan. Stefan aloitti ottelun kovalla rynnistyksellä ja Ramadan oli kyljellään jo muutaman kerran, mutta ei pisteiden arvoisesti. Ottlun puolessa välissä Ramadan pääsi helppoon paikkaan ja käytti sen hyväksi ja eteni semifinaaliin. Stefan jatkoi otteluitaan keräilyerässä kohti pronssia. Keräilyssä ensin vastaan tuli Ruotsin Jim Sandberg, joka viihtyi Stefanin seurassa 18 sekuntia ja seuraavana Suomen Tommi Valtonen joka poistui tatamilta kolmen wazarin tappion kärsittyään. Pronssiotteluun tuli vastaan Tanskan kova luu Mathias Ferre Poulsen, joka on viime vuodet hallinnut tässä sarjassa niin Tanskan mestaruuksia kuin pohjoismaiden mestaruuksiakin. Tasainen ottelu eteni puoleen väliin kuin Stefan heitti wazarin arvoisesti ja Poulseen kuittasi tasoituksen aivan viime hetkellä ottelun lopussa. Ottelua jatkettiin jatkoajalla ja sen ensimmäisellä minuutilla Stefan koukkasi matalalla koukulla Poulsenin selälleen ja POHJOISMAIDEN MESTARUUS pronssia Orimattilaan.

Alle 18-vuotiaiden sarjassa -48 kg otellut Lisa Kurvinen otteli mahhikkaasti ensimmäisen ottelun ottaen siitä kahden wazarin voiton Ruotsin Gretha Östlingistä. Semifinaalissa vastaan tuli sarjan hopeatyttö Elin Holmström joka oli Lisaa kolmen wazarin verran parempi ja Lisa pronssiotteluun. Promnssiotteluun vastaan tuli Suomen Jannika Hellgren ja Hellgren oli vielä tällä kertaa parempi ja Lisalle upeasti viides sija ensimmäisistä POHJOISMAIDEN MESTARUUS kilpailusta.

Tuomarina Kilpailuissa oli Orimattilan Judoseuran Jouni Kähärä

Liitteet