Orimattilan Judoseuran pikkujoulu ja palkintogaala

15.12.2019


Orimattilan Judoseuran 43:tta kauden päätösjuhlaa vietettiin perinteisesti Jymylinnassa keskiviikkona 11.12.2019. Orimattilan Judoseuran varapuheenjohtaja Jenni Hanhela kiitti puheessaan vapaaehtoisia seuratoimijoita ja ohjaajia, apuohjaajia, vanhempia ja urheilijoita, jotka antavat oman panoksensa tämän seuran eteen ja varsinkin niiden lasten ja nuorten eteen jotka seurassa harrastavat. Hanhela totesi puheessaan seuratoimijoiden työpanoksen olevan korvaamatonta.

Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti erittäin arvokasta työtä, sillä sen avulla mahdollistetaan valtava määrä liikuntaa ja urheilua. Vapaaehtoistyön voi nähdä myös toiselta kantilta, siitä näkökulmasta, mitä työ antaa tekijälleen. Tutkimusten perusteella tiedetään, että vapaaehtoistoiminta lisää myös tekijänsä hyvinvointia, onnellisuutta ja nostaa elinikää.

Puheessa todettiin myös, että kulunut vuosi on ollut seurassa monella tapaa onnistunut ja kertoi puheessaan vuoden 2019 seuran tapahtumista ja tuloksista.

Kulunut vuosi on ollut seurassa monella tapaa onnistunut.

Seura sai kiitosta jo tutuksi tulleista tapahtuma- kuin kilpailujärjestelyistään. Jo viime vuonna puhetta pitäessään Hanhela totesi, että Orimattilan Judoseuraa voidaan pitää suomen parhaana judoseurana tapahtumien ja kilpailujen järjestämisen näkökulmasta. Ja samaa voidaan sanoa myös tänä vuonna. Seuran saama palautekisojen ja tapahtumien järjestäjänä on saanut vain positiivista palautetta ja miltein kaikki tapahtumamme ovat olleet loppuun myytyjä.

Suomessa judoharrastajien määrä on ollut laskussa, mutta Orimattilassa ei vielä suurta notkahdusta ole havaittavissa.

Seurassa eri judokursseja vuoden aikana järjestettiin jo tutuksi tulleeseen tapaan naperojudoa 4-5-vuotiaille, muksujudoa 5-6-vuotiaille, lasten alkeiskurssi yli 7-vuotiaille, jatkokurssi, kilparyhmää, kuntojudo sekä välillä osa jäsenistä kävi kokeilemassa muita kuntoiluja ja lajeja eri seurojen kanssa. Joka viikko tatamilla kävi noin 150 - 200 eri-ikäistä judokaa ja muuta liikkujaa.

Orimattilan Judoseura toi Orimattilaan vuonna 2019 eri tapahtumiin ja kilpailuihin yli 600 ulkomaalaista ja yli 1000 kotimaista urheilijaa taustajoukkoineen. Se on valtava määrä ihmisiä, jotka käyttävät Orimattilan paikallisia palveluita, majoittuvat ja tutustuvat myös muuten Orimattilaan.

Keväällä 2019 järjestettiin tuttuun tapaan Baltic Sea Championships kansainvälisen judokilpailun alle 18-, 21-vuotiaiden ja aikuisten ikäluokille. Orimattilassa järjestetystä kilpailusta tuli vuoden suurin ja kansainvälisin kilpailu 300 kilpailijalla, joista puolet oli ulkomaalaisia. Vielä tämän lisäksi huoltojoukkoja oli miltein saman verran.

Tulevan kevään Baltic Sea kilpailu on herättänyt lisääntyvässä määrin mielenkiintoa maamme rajojemme ulkopuolella. Tällä hetkellä kisaan on tulossa suuri joukkue Ranskasta, Algeriasta ja Israelista.

Heinäkuussa järjestettiin perinteinen kesäleiri Summer Judo Rocks - Artjärvellä ja kesäleirin maine on kiirinyt vieläkin pidemmälle ympäri maailmaa ja leiri muodostui jälleen jo 11.nen kerran peräkkäin Suomen suurimmaksi judon kesäleiriksi yli 350:lla osallistujalla. Kesäleirin päätähtinä olivat tänä vuonna tuttavuudet Israelista ja tietysti tutut kotimaiset judon huippunimet, sekä judokat Itävallasta, Virosta,  Ruotsista, Venäjältä, Kyprokselta.  Kaukaisimmat leiriläiset tulivat Etelä-Afrikasta saakka. Etelä-Afrikan valmentaja toi jo toistamiseen valmennus ryhmänsä leirille. Alunperin leiri oli kantautunut valmentajan korviin hänen leireillessään Hollannissa. Osa Etelä-Afrikan ryhmää saapui myös kevään Baltic Sea kisaan.

Kilpajudokamme osallistuivat usealle eri maajoukkueleirille vuoden aikana ja osa judokoistamme jatkavat vuonna 2020 maajoukkueessa. Pienemmät juniori kilpailijat ovat käyneet ahkerasti tehostamispäivillä ja leireillä ympäri suomea ja Baltiaa. Seuran kilpailijoiden tasosta kertoo se, että vuoden jokaisessa kansallisessa kisassa, mihin judokamme osallistui, tuotiin useampi mitali kotiin, myös kansainvälisissä kilpailuissa ja yleensä kirkkaimman väriset mitalit.

Saavutuksista voidaan nostaa esiin Lotta Vaheen ja Thomas Rönkön osallistuminen Vantaalla syyskuussa pidettyihin nuorten alle 21-vuotiaiden judon Euroopan mestaruuskilpailuihin.

Kisaan vaadittavat näytöt Thomas antoi Liettuan Kaunasissa ja Puolan Poznanissa käydyissä alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cup kilpailuissa. Vielä tämän vuoden alle 18-vuotiaissa otellut Lotta valittiin joukkuekilpailuun hyvien kansainvälisten näyttöjen perusteella. Lotta voitti mm. pronssia alle 18-vuotiaiden Turkin Eurooppa Cupissa. Alkukesästä Lotta osallistui alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuihin ja Euroopan nuorten olympia festivaaleille. Rovaniemellä käydyssä pohjoismaiden mestaruuskilpailusta kultaa voitti Lotta Vahe ja pronssia Thomas Rönkkö sekä Joonas Ahonen. Joonas Näkin 7. Suomenmestaruus sovelletussa judossa on kova saavutus. Etelä-Suomen aluemestaruus kisoista tuotiin kuusi mitali. Emilia Heinonen voitti tupla kultaa, Laura Hanhela kultaa, Topi Silen kultaa, Anna-Kaisa Virtanen ja Jimi Lepistö pronssia. Tässä on vain murto-osa seuran kilpailijoiden menestyksestä kuluvalta vuodelta.

Urheilu on liikuttavan hieno asia, joka tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä, onnistumisen riemua ja toki pettymyksenkin kyyneleitä. Urheilu on kuin elämä itse olematta kuitenkaan koko elämä. Hanhela kiitti puheen lopussa vielä seuran ohjaajia, apuohjaajia ja lukuisia seuratoimijoita sekä vanhenhempia siitä omistautumisesta siihen arvokkaaseen työhön seuran hyväksi. Lisäksi hän toivotti parhaat onnittelut kauden päättäjäisissä palkituille judokoille.

Orimattilan Judoseura toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestyksellistä uutta vuotta!

PALKITUT 2019

NAPEROJUDOKURSSIkaikki 
MUKSUJUDOkaikki 
ALKEISKURSSISaku PasanenIsla Lonka
JATKOKURSSI  Tero RomppainenNelli Laukkanen
JUNIORIT KILPARYHMÄ Topi Silen 
KILPARYHMÄJoonas Ahonen 
VUODEN JUDOKALotta Vahe 
MENESTYNEIMMÄT JUNIORIT Laura HanhelaTopi Silen
MENESTYNEIMMÄT KILPARYHMÄLotta VaheThomas Rönkkö
VUODEN KEHITTYNEINNico Eronen 
VUODEN VALMENTAJAAkseli Halttu 
VUODEN TOIMIHENKILÖPasi Hanhela 
VUODEN OHJAAJAMarina Rönkkö 
TAPSAN MALJA –kiertopalkintoMarina Rönkkö