Mitaleita Junior Finnish Openista ja Kymijoki Shiaista

27.11.2016Kilpajudokat Junior Finnish Openissa ja Kymijoki Shiaissa

 

Orimattilan Judoseuran kilparyhmä kävi ottelemassa Kouvolassa nuorten Finnish Openissa ja samalla järjsestetyssä Kymijoki Shiaissa. Laimeaksi käynyt kilpailu tarjosi kovia otteluita vain osassa sarjoja ja osa sarjoista piti yhdistää osanotto pulan vuoksi. Osa orimattilalaisista on vielä sairastuvalla pienten loukkaantumisien vuoksi ja siksi ei Kouvolaan täydellä joukkueella päästy.

KYMIJOKI SHIAISTA HOPEA JA NELJÄ PRONSSIA

 

Lauantai aamupäivällä käydystä kansainvälisestä Kymijoki Shiaista Orimattilaan hopeaa toi Jonna Viren alle 13-vuotiaiden +52 kg sarjasta ja pronssia Pinja Muotka samasta sarjasta, sekä Emilia Heinonen alle 15-vuotiaiden -52 kg sarjasta ja Lotta Vahe samasta ikäluokasta mutta -57 kg sarjasta. Enna Nieminen ei tällä ottanut voittoja.

 

NUORTEN FINNISH OPENISTA HOPEA JA PRONSSI

 

Iltapäivällä siirryttiin kilpailemaan kansainvälinen nuorten Finnish Open, mikä on tarkoitettu alle 18- ja alle 21-vuotiaille Suomen ja kansainvälisille huipuille. Myös tähän kisaa oli vaisu ulkomaalainen osanotto ja pääosin ottelut käytiin suomalaisten kesken.

Orimattilalaisista ottelut aloitti Lisa Kurvinen, joka taisteli itsensä pronssille alle 18-vuotiaiden -52 kg sarjassa ja Joonas Ahonen, joka jäi mitalien ulkopuolelle ollen 7.s. Alle 21-vuotiaissa -52 kg sarjassa otellut Heidi Elonen loukkaantui ensimäisessä ottelussa ja näin mitalin metsästys jäi yhteen otteluun.

Kovin orimattilalais suoritus nähtiin illan viimeisessä sarjassa, kun sotilaiden MM-kilpailuihin valmistuva Stefan Rönkkö kävi hakemassa viimeistelykuntoa Kouvolasta. Rönkkö osallistui omaa painoluokkaa ylempään sarjaan -73 kg, mutta tämäkään ei häntä hidastanut. Ensin alkupoolista kaksi voittoa ruotsalaisesta ja venäläisestä ja sitten semifinaalissa kaatui suomalainen. Finaalissa Rönkkö kärsi wasari tappion norjalaiselle kilpakumppanilleen ja näin ollen hopeinen mitali kaulaan.

Näin seuran kilpailuvuosi alkaa olla paketissa sotilaiden MM-kilpailuja lukuunottamatta ja päästään keskittymään tulevaan vuoteen sja uusiin ikäluokkiin.