Stefan Rönkölle Judon Viron joukkuemestaruus hopeaa

10.12.2017


Stefan Rönkölle Judon Viron joukkuemestaruus hopeaa

 

Stefan Rönkkö ja Joonas Ahonen saivat kutsun Virosta Tarton Do judoseuralta tulla vahvistamaan Tarto Do:n judojoukkuetta Viron Judon joukkuemestaruuskilpailuihin 9.12.2017.  Viron joukkuekilpailun säännöissä annetaan mahdollisuus käyttää yhtä ulkomaalaista ottelijaa joka joukkueessa. Stefan Rönkkö otteli Tarto Do:n aikuisten joukkueessa sarjassa -66 kg ja Joonas Ahonen alle 18-vuotiaiden joukkueessa -66 kg. Joukkueissa otteli yhteensä viisi ottelijaa painoluokissa -66, -73, -81, -90 ja +90 kg.

Rönkkö aloitti ottelut Tallinnan Tanukia vastaan ja hallitsi ottelua alusta asti kunnes minuutin kohdalla Rönkkö nosti vastustajan upealla uranagella selälleen ja Tartolle ensimmäinen voitto. Tarto voitti Tanukin 3-2.

Seuraavana Rönkkö sai vastaansa Audentes Judoseuran Harjusta, jolla oli sarjassa -66 kg Viron moninkertainen ja hallitseva mestari Nikita Lopouhhov. Lopouhhov johti ottelua 2-1 aina ottelun viime sekuinneille asti, kunnes Rönkkö heitti matalan lonkkaheiton ipponin arvoisesti, kun otteluaikaa oli jäljellä enää 2 sekuntia. Tarto Do hävisi ottelusarjan 2-3.

Kolmanteen otteluun Rönkkö sai vastaan Judoseura Bushikan Tallinnasta. Bushikanin ottelija ei viihtynyt tatamilla kuin 30 sekuntia kun Rönkön uchimata tömähti mattoon ja tuomarin käsi ipponin merkiksi kohti kattoa. Tarto Do voitti ottelusarjan 5-0.

Viimeiseen otteluun vastaan asettui Aitado Judoseuran ottelija ja ottelu oli Rönkön hallinnassa koko ajan. Ottelu päättyi lopuksi Rönkön neljään wazariin. Tarto voitti ottelusarjan 5-0 ja sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle kaunistaen viime vuoden viidettä sijaa upeasti.

Joonas Ahonen otteli alle 18-vuotiaiden Tarto Do:n joukkueessa, jossa oli paljon kilpailu-uraa aloittelevia nuoria judokoita. Ahonen aloitti ottelunsa Aitadoa vastaan ja johti aivan loppumetseille asti tasaista ottelua, mutta vastustajan saatua hyvä kuristua oli Ahosen taputettava luovutuksen merkiksi. Tarto Do:lle 4-2 tappio. Toinen ottelu oli jo parempaa Ahosta. Ottelu kulki suunnitelman mukaan Vörystä saapunutta judoseura Rei:tä vastaan. Ahonen hoiti pisteet kotiin, mutta Tarto Do:lle 3-2 tappio. Viimeiseen otteluun kovaa Audentesia vastaan oli paukut jo loppu ja mitali karannut. Ahoselle ippon tappio ja Tarto Do:lle 4-1 tappio, sekä neljäs sija lopputuloksissa.