Orimattilan Judoseuran vuoden 2017 päättäjäiset

13.12.2017

Seuran 2017 palkitut
Seuran 2017 palkitut
Palkinnot 2017
Palkinnot 2017
Naperojudolaiset palkitut
Naperojudolaiset palkitut
Muksujudon palkitut
Muksujudon palkitut
Alkeiskurssin palkitut
Alkeiskurssin palkitut
Jatkokurssi 1 ja 2 + pientenkisaryhmän ja ylempienvöiden palkitut
Jatkokurssi 1 ja 2 + pientenkisaryhmän ja ylempienvöiden palkitut
Menestynein Juniori
Menestynein Juniori
Kisaryhmän palkittu
Kisaryhmän palkittu
Menestyneimmät alle 18-vuotiaat
Menestyneimmät alle 18-vuotiaat
Vuoden Judoka
Vuoden Judoka
Vuoden valmentaja
Vuoden valmentaja
Vuoden toimihenkilö
Vuoden toimihenkilö
Vuoden ohjaaja ja Tapsan maljan saaja Hannu Kataja
Vuoden ohjaaja ja Tapsan maljan saaja Hannu Kataja
Juhlaväkeä
Juhlaväkeä
Juhlaväkeä
Juhlaväkeä

ORIMATTILAN JUDOSEURAN VUODEN 2017 PÄÄTTÄJÄISET

 

Orimattilan Judoseuran 41:stä päätösjuhlaa vietettiin perinteisesti Jymylinnassa keskiviikkona 13.12.2017.  Paikalla oli jälleen lähes 200 jäsentä ja heidän perheitään. Orimattilan Judoseuran puheenjohtaja Tero Rönkkö kertoi puheessaan vuoden 2017 seuran tapahtumista ja tuloksista. Seura sai kiitosta jo tutuksi tulleista tapahtuma- kuin kilpailujärjestelyistään. Kaikki seuran tapahtumat myytiin loppuun ja niissä oli huima suosio.

Eri judokursseja vuoden aikana järjestettiin jo tutuksi tulleeseen tapaan naperojudoa 4-5-vuotiaille, muksujudoa 5-6-vuotiaille, lasten alkeiskurssi yli 7-vuotiaille, jatkokurssi 8- 13-vuotiaille, ylempien vöiden kurssi erikseen pienille ja  isoille , kaksi eri kilparyhmää, aikuisten judokurssi, kuntojudo, judojumppa,  sekä välillä osa jäsenistä kävi kokeilemassa muita kuntoiluja ja lajeja eri seurojen kanssa. Joka viikko tatamilla kävi noin 250 eri-ikäistä judokaa ja muuta liikkujaa. Suuren kysynnän takia kaikkia halukkaita ei kursseille voitu tänäkään vuonna ottaa ohjaaja resurssien ja tilojen koon jäädessä liian pieneksi. Mutta tänä vuonna seura oli päättänyt keskittyä toimintasuunnitelman mukaan vanhojen jäsenten hyvinvointiin massatoiminnan sijasta.

Seura liikutti vuoden 2017 aikana aikuisia ja lapsia jälleen ennätysmäärän. Orimattilan Judoseura toi Orimattilaan vuonna 2017 eri tapahtumiin ja kilpailuihin yli 600 ulkomaalaista ja yli 1000 kotimaista urheilijaa taustajoukkoineen. Se on valtava määrä ihmisiä jotka käyttävät Orimattilan paikallisia palveluita, majoittuvat ja tutustuvat myös muuten Orimattilaan. Keväällä 2017 järjestettiin tuttuun tapaan jo kolmannen kerran Baltic Sea Championships kansainvälisen judokilpailun alle 18-, 21-vuotiaiden ja aikuisten ikäluokille. Orimattilassa järjestetystä kilpailusta tuli vuoden suurin ja kansainvälisin kilpailu 300 kilpailijalla joista puolet oli ulkomailta. Vielä tämän lisäksi huoltojoukkoja oli saman verran.

Heinäkuussa järjestettiin perinteinen kesäleiri Summer Judo Rocks - Artjärvellä ja kesäleirin maine oli kiirinyt vieläkin pidemmälle ympäri maailmaa ja leiri muodostui jälleen jo 9.nen kerran peräkkäin Suomen suurimmaksi judon kesäleiriksi yli 300:lla osallistujalla ja oli 10.s juhlaleiri. Kesäleirin päätähtinä olivat tänä vuonna tuttavuudet Israelista ja tietysti tutut kotimaiset judon huippunimet, sekä judokat Itävallasta, Virosta, Belgiasta, Ruotsista, Venäjältä, Kyprokselta.

Marraskuussa seura järjesti Junnu Cup kilpailun aloitteleville juniori judokoille, mihin saatiin osallistumaan 21 omaa kilpailuista kiinnostunutta junioria.

Kilpajudokamme osallistuivat usealle eri maajoukkueleirille vuoden aikana ja useat  judokaamme jatkavat vuonna 2017 Suomen Judoliiton maajoukkueessa.

Seuran judokat ottivat niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa aina mitalin, kun niihin seurana osallistuttiin mm. SM-kilpailuissa, Ruotsin- sekä Viron avoimissa ja tänä vuonna saimme uutta menestystä myös sovelletun judo SM-kisoista ja hyvän menestyksen ansiosta Joona Näkki lunasti paikan myös sovelletun judon MM-kilpailuun Saksaan, jossa hän sijoittui 3.ksi ja Stefan Rönkkö, sekä Joonas Ahonen kutsuttiin Viron joukkuemestaruuskilpailuihin Tarto Do joukkueen vahvistukseksi. Rönkön joukkue sijoittui toiseksi ja Ahosen neljänneksi.

Seuran kilpailijoiden tasosta kertoo se, että vuoden jokaisessa kansallisessa kisassa, mihin judokamme osallistui, tuotiin useampi mitali kotiin, myös kansainvälisissä kilpailuissa ja  yleensä jälleen kirkkaimman väriset mitalit ja koko mitalipöytä tyhjäksi. Seura oli vuoden 2017 kilpailevista seuroista lähes aina 5 parhaan seuran joukossa.

Tulevaisuuden näkymät ovat loistavat. Yhteistyökanavia on saatu auki jälleen uusiin paikallisiin yrityksiin ja toimijoihin, sekä Euroopan maihin kuten mm. Itävaltaan ja vierailuja tehtiin jo tämän vuoden syksyllä.

 Illan päätteeksi palkittiin vuoden menestyjät, onnistujat, sekä innostujat. Vuoden judokaksi valittiin Stefan Rönkkö hyvästä kansainvälisestä menestyksestä ja Viron Joukkuemestaruus hopeasta. Kiertopalkinto eli Tapsan malja luovutetaan vuosittain ”suurimman” judotyön tehneelle jäsenelle. Nyt se luovutettiin pitkään seuran jatkokurssin ohjaajana, toimihenkilönä ja taustavoimana toimivalle Hannu Katajalle.

 

Alla Orimattilan Judoseuran vuoden 2017 palkitut:

 

Napero- ja Muksujudokurssilta palkittiin kaikki kurssilaiset
        
Alkeiskurssi   -   Taha Haverinen ja Janina Junnikka
            
Jatkokurssi 1   -   Daniel Valkonen ja Jimi Lepistö
        
Jatkokurssi 2   -   Onni Hilpinen ja Tuomas Markkanen

Pienten kisaryhmä - Venla Molander ja Kerttu Kölli  

Ylempien vöidekurssi   -   Vilja Malminen
        
Isompien kisaryhmä   -   Thomas Rönkkö
        
Soveltuvajudo   -   Joona Näkki
        
Vuoden Judoka   -   Stefan Rönkkö 
        
Meneistyneimmät isot   -   Lotta Vahe ja Joonas Ahonen
        
Meneistynein juniori   -   Jonna Viren
        
Vuoden kehittynein   -   Laura Hanhela
        
Vuoden Valmentaja   -   Akseli Halttu
        
Vuoden toimihenkilö   -   Jenni Hanhela
        
Vuoden ohjaaja   -   Hannu Kataja
        
TAPSAN MALJA - kiertopalkinto   -   Hannu Kataja