Kevin Rönkkö pisteille Portugalin Eurooppa Cupissa

17.3.2018

Kevin Rönkkö 7.s Portugalin Eurooppa Cupissa

 

Orimattilan Judoseuran Kevin Rönkkö aloitti Eurooppa Cup kilpailukauden upeasti sijoittumalla 7.ksi Portugalin Coimbrassa. Kevin otteli alle 21-vuotiaiden -55 kg sarjassa, jossa oli 28 ottelijaa.

Kevin aloitti ottelut Portugalin Tiago Moreiraa vastaan ja ottelun puolessa välissä Kevin kuittasi vastustajan kata otoshista itselleen wazarin ja heti perään jälkitilanteesta Kevin pääsi lukottamaan Moreira käden ipponin arvoisesti.

Seuraavana vastassa oli Espanjan Francisco Garcia Mesa, jolla meriitteinä mm. neljä Espanjan mestaruutta ja muutaman vuoden takainen alle 18-vuotiaiden EM 7.s. Ottelu eteni todella tasaisesti ja puolessa välissä espanlalainen pääsi tekemään uchi mata-heiton josta nappasi wazarin arvoiset pisteet ja eteni poolifinaaliin jonka vei näytöstyyliin ja Kevin varmisti paikkansa keräilyssä kohti pronssia.

Ensimmäisenä keräilyssä tuli vastaan Italian Andrej Ferro, joka on napsinut säännöllisesti useita pistesijoja Eurooppa Cupeissa ja löytyy kaverilta myös Italian mestaruus hopeaa. Kevin ei näitä meriittejä kunnioittanut vaan reilu minuutin kohdalla pamahti matala morote seionage ipponin arvoisesti ja matka kohti pronssia jatkui.

Ottelu pronssiotteluun pääsystä käytiin Kevinin ja Hollannin Daan Moesin välillä. Moes on viime vuoden alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus pronssimies ja EM 5.s. Ottelu oli Kevinin hallinnassa koko ajan, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta, joten ottelussa mentiin jatkoajalle. Jatkoajan toisella minuutilla Kevinin vaihtaessa otetta hollantilainen kuittasi tähän wazarin arvoisen rullin ja Moes pronssiotteluun.

Näin Kevinin sijoitus hienosti kauden avauksessa 7.s ja paikka syksyn alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuun Bulgariaan avautui.

 

Liitteet