Ruotsin avoimista kaksi judomitalia Orimattilaan

23.9.2018

Ruotsin avoimista kaksi judomitalia Orimattilaan.

Kilpailuun osallistui yli 200 huippujudokaa, kaikkien pohjoismaiden lisäksi Hollannista ja Saksasta. Kilpailu vastasi tasoltaan Orimattilassa järjestettävää Itämeren mestaruuskilpailua.

 Orimattilasta kilpailuun osallistui Emilia Heinonen alle 18-vuotiaiden -57kg, Lotta Vahe alle 18-vuotiaiden -70kg ja Thomas Rönkkö omaa painoluokkaa ylempään alle 21-vuotiaiden -66 kg sarjaan.

Emilia aloitti ottelut räväkästi ja Ruotsin Thea Johasson sai taipui kolmella passiivisuus varoituksella. Seuraavana oteltiin paikasta finaaliin ja vastassa oli sarjan Suomen ykköstyttö Heda Balatkhanova, jonka matkassa Emilia pysyi upeasti kunnes Balakhanova sai muutaman wazari heittopaikan käytettyä hyväkseen ja voitti ottelun kahdella wazarilla. Emilian tie jatkui pronssiotteluun, jossa maton toiselle puolelle tuli tuttu  helsinkiläinen Ronja Miekkalehto. Tasaisen alun jälkeen Emilialle yksi askelvirhe ja Miekkolehto käytti tilanteen hyväkseen ipponin arvoisesti. Emilian upean kilpailun jälkeen sijoitus 5.s.

"Alku lähti loistavasti ja sain tehtyä kaikki liikkeet mitä halusin ja mitali oli saatavissa, mutta sitten muutamaan matsiin en saanut sykettä päälle ja loppu sijoitus 5.s ihan ok" Emilia tiivistää kisapäivän.

Lotta Vahe siirsyi viime kaudelta yhtä painoluokkaa ylemmäs -70 kg sarjaan. Tulos on ollut yhtä vakuuttavaa myös tässä sarjassa. Tänään Vaheella taas kulki totuttuun tyyliin. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Ruotsin Maya Ribero Novaisis tyylikkäästi sidonta ipponilla.Toisessa ottelussa tatamille tuli Suomen tuttu Vilma Leppäniemi, joka kaatui kahden wazari heiton jälkeen ja Lotta mitaliotteluihin. Taistelu mitaleista jatkui Ruotsin Matilda Nilssonia vastaan, Nilsson tiedettiin kovaksi luuksi ja sitä hän myös oli. Nilsson sai ottelun heti haltuun ja päätti itse ottelun tahdin. Ottelusta pronssimitalista Lottaa vastaan tuli Ruotsin Emilie Tedeholm. Ottelun puolessa välissä Tedeholm sai Vaheen virheestä paikan jonka taitava tyttö käytti hyväkseen ja ippon voitto. Pisteiden mentyä ristiin otti Vahe hienosti kahdella voitolla pronssia.

"Alkujännityksen jälkeen ottelut alkoi maistumaan ja vaikka pari epäonnistumista, niin kuitenkin jäi hyvä fiilis" Lotta koosti päivän ottelut.

Thomas Rönkkö lähti kilpailuun kesken tiukan ylioppilaskirjoitus ruljanssin. Painoa ei lähdetty tiputtamaan vaan ottelut käytiin yhtä painoluokkaa ylemmässä sarjassa. Thomas aloitti ottelut  vapaalla kierroksella ja toisella kierroksella Ruotsin Philip Sjölanderia vastaan. Ottelu oli kokoajan Rönkön hallinnassa, mutta heitot ei vaan lähtenyt. Ottelun lopussa Rönkkö hoiti wazarin arvoisen johdon minkä piti loppuun asti. Paikasta finaaliin oteltiin Tanskan Jens Bohn, jonka viime kohtaamisessa Rönkkö otti pisteet kotiin. Nyt Bohn oli kuljettajan paikalla ja Rönkkö yritti sitä kautta saada vastaheittoja. Ottelun lopulla tanskalainen pääsi kaatamaan Rönkön wazarin arvoisesti tatamiin ja korjasi finaalipaikan itselleen.

Pronssiottelussa Ruotsin Samuel Almilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, varmalla ja vahvalla otteella otellut Rönkkö napsi pisteitä ottelun puoleen väliin, kunnes wazarit riittivät voittoon ja pronssimitaliin.

"Tahmeaa ottelemista alusta asti, ei vaan saanut fiilistä päälle", Rönkkö kertoi otteluiden lopuksi, mutta oli tyytyväinen kokonaissuoritukseen.

Orimattilasta valmentajana Stefan Rönkkö ja kilpailussa tuomareita edustivat Sara ja Jouni Kähärä. Kilpailun jälkeen joukkue jäi vielä kansainväliselle leirille.